Drar vi oss till Stockholm så får vi se ett roligt möte mellan gästande tabellettan Jönköping Södra och skräll-laget AFC United. AFC som blandat och gett under säsongen, placerar sig i mitten av tabellen medan Jönköping verkligen bara fortsätter att imponera och ligger för tillfället etta. Två raka rekar-tips ska bli tre och enligt mig finns det bara ett lag som ska ta hem detta. Bortaplan spelar ingen roll. Häng med!

  • Match: AFC United – Jönköpings Södra
  • Spel: Jönköpings Södra rak vinst
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.00

 

Börjar vi med att analysera AFC Uniteds läge så kan man säga att det trots allt är stabilt. Man har spelat in hela 19 poäng på 16 omgångar vilket är klart godkänt för att vara nykomlingar. Det är fem poäng ner till strecket där Utsikten ligger för tillfället och med tanke på hur man presterat hittills, bör man klara sig. Som jag tidigare nämnt så blandar man och ger i sina prestationer och senast fick man tyvärr se sig besegrade mot GAIS med 0-2. Då gjorde man en urusel insats och om man ska ha någon chans idag krävs en topp prestation. I mina ögon ska man egentligen inte kunna ha någon som helst chans mot ett lag som Jönköping och kunde man inte prestera mot GAIS, tvivlar jag på om man kan stå emot tabellettan som ständigt visat fin form. Avslag!

Jönköping vad ska man säga? Ett facit på 12-2-2 och det bara fortsätter att ramla in vinster. Senast slog man Ljungskile på bortaplan, 1-2, vilket är riktigt starkt och det finns inte många lag som kan vinna på ett sådant sätt. Det blev en perfekt starkt på den andra halvsäsongen och idag gästar man på förhand ett relativt enkelt motstånd på pappret, AFC United. Även fast det är enkelt, ska jobbet göras men det tvivlar jag inte på. Ser man till inbördes möten så har man hela tre raka segrar och jag tror på att det blir en fjärde. Spik!

Inbördes möten:
Jönköping – AFC = 2-1
Jönköping – AFC = 2-1
AFC – Jönköping = 3-4

Så vad blir mitt lir? Det blir ganska simpelt och jag väljer att gå rakt ut och spika Jönköping Södra som bara fortsätter att imponera. En allsvensk plats är inom räckhåll och jag tror man bara tar det. För er som vill hitta något annat spel, rekommenderar jag överspelslinorna som ser fina ut. Insatsen får ligga på medel!