Juletider i all ära, men att starta morgonen med lite fotboll från varma Australien är aldrig fel! Adelaide tar emot Wellington Phoenix i en match som jag på förhand tror är ganska jämn. Häng med!

  • Match: Adelaide United – Wellington Phoenix
  • Spel: Wellington +0.75
  • Odds: 1.813 @ PinnacleSports
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:15

Adelaide United började säsongen riktigt uselt med 8 raka utan vinst. Nu har man 7 poäng de 3 senaste matcherna, och saker och ting ser lite mer ut som förra säsongen igen. Dock är man en bit ifrån toppen både resultatmässigt och spelmässigt. Man ligger näst sist i en serie som är väldigt jämn, vilket innebär att man med lite flyt hade kunnat ligga högre upp i tabellen, men mycket handlar om det där lilla extra och det har inte Adelaide haft hittills. Sist lagen möttes så saknade Wellington flera nyckelspelare, men även då lyckades inte Adelaide slå Wellington då man förlorade med hela 4-2. Som sagt, man är bättre nu än då, men fortfarande finns det saker att jobba på, inte minst när det kommer till att sätta de lägena man väl skapar.

Adelaide kan ställa upp med bästa möjliga lag och kommer nog satsa på att hålla mycket i bollen i vanlig ordning. Deras nyckelspelare hittar vi på kanterna i främst Sergio Cirio, Adelaide’s egna lilla Lionel Messi kan man säga…

adelaide-unitedwellington

 

Wellington Phoenix är det enda laget från Nya Zeeland, och den här säsongen är lite speciellt för laget eftersom man riskerar att förlora licensen. Fans från både Australien och Nya Zeeland kämpar för att rädda Wellington, och enda utväge  n är att höja publiksiffrorna, och så som Wellington brukar spela så borde fler och fler komma och kolla, för det är fin fotboll! Hur som helst, med 5 poäng ner till Adelaide så ser man möjligheten att rycka ifrån det största hotet underifrån. Deras spelschema har varit riktigt svårt på senare tid, men man har stått upp bra i de flesta matcherna, och med lite flyt hade man kunnat få med sig mer än 5 poäng på 5 matcher. Man gillar att bjuda upp till dans och brukar allt som oftast pressa motståndarna ganska högt upp. Nu lär man låta Adelaide ha mest boll, men man vill bryta boll och ställa om snabbt som tusan, för det är här Adelaide är otroligt sårbara. Med passningsspelare som McGlinchey och Bonevacia så har man en sylvass offensiv, och i yttern Krishna så får vi en klasspelare i ungefär samma kaliber som Adelaides Sergio Cirio.

Wellington saknar flertalet spelare i defensiven, men i och med att bredden är enorm här så blir effekten ganska liten. Optimalt hade varit om någon ytterback hade kryat på sig, men jag ser fortfarande Wellington som ett starkt lag även om en yngre försvarare kommer in i elvan.


Adelaide är bra, men det är Wellington också. Adelaide har haft problem mot lag som Perth Glory och Sydney FC på hemmaplan, och då ska man inte vinna enkelt mot Wellington. Senast lagen möttes saknade Wellington blytunga spelare men vann ändå med 4-2. Linan vi får är bra, och Wellington +0.75 spelas till fint odds.