Adelaide United tar imorgon emot Wellington Phoenix från Nya Zeeland, en match som kommer att spelas på Coopers Stadium. Den här veckan saknas många spelare i ligan på grund av landslagsuppdrag, så det gäller att ha detta i åtanke när man väljer spel. I den här matchen väljer jag ett flertal olika spel.

  • Adelaide United – Wellington Phoenix
  • Spel #1: Adelaide United
  • Odds: 1.67 @ bet365
  • Insats: 4/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

 

  • Spel #2: Adelaide -2 hörnor (insatsen tillbaka vid exakt 2 hörnors marginal)
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Adelaide United är nog seriens mest kompletta lag för tillfället, för både offensiven och defensiven fungerar utmärkt och man lyckas oftast prestera bra fotboll hemma som borta. Nu står man inför en till synes lätt uppgift, och det är inte vanligt att se Adelaide ställa ut skorna direkt, utan man kommer pumpa på här tills Wellington inte orkar längre, var så säkra! Nu när ligan drabbas av landslagsuppehåll så har faktiskt Adelaide turen att ingen spelare saknas på grund av detta, vilket naturligtvis ger dem ett bra läge att slå ett Wellington som saknar ett flertal spelare. Eftersom Melbourne Victory slog Wellington med 2-0 hemma, när man dessutom hade hela ordinarie backlinjen borta så tror jag inte Adelaide kommer göra sämre ifrån sig. Jag tror att man håller nollan, men man gör säkert minst 3 mål framåt också, så handicap på Adelaide vore inte fel, men oddset på ettan lockar helt enkelt för mycket för att inte lasta in lite extra till ett lägre odds! Man saknar Djité som är skadad, men man får tillbaka yttern Pablo Sanchez.

adelaide-unitedwellington

 

Wellington Phoenix har faktiskt överraskat. Jag tippade dem som jumbo men det verkar som att man faktiskt kommer klara sig hyfsat bra ändå, men mot de bättre lagen ska man fortfarande inte ha en chans. När man har vunnit har man faktiskt mött lite sämre motstånd, så det är för tidigt att säga om Wellington faktiskt har imponerat stort eller om detta var tillfälligheter, för man har nämligen förlorat båda mötena då man mött bättre motstånd, jag tänker på Perth Glory  (1-2) och Melbourne Victory (2-0). Adelaide är inte sämre än något av dessa lagen, så man Wellington bör få det väldigt svårt i den här matchen. Man saknar viktiga spelare som är på landslagsuppdrag i Jeremy Brockie och Michael McGlinchey, och även skadade försvararen Louis Fenton. Visst, Brockie är inte lika viktig som t.ex Nathan Burns, men McGlinchey är riktigt tufft att bli av med, sen hjälper det inte direkt att Brockie och Fenton är borta. Även försvaren Boxall är på landslagsuppdrag, men han är inte lika viktig.


Adelaide är för bra för Wellington. Nu när Wellington dessutom saknar Brockie och McGlinchey framåt så lär man få stora problem här. Wellington har inte haft några hörnglada bortamatcher direkt, men då har man mött Melbourne Victory som inte skapar så mycket hörnor, och dessutom Central Coast Mariners som är kassa. Adelaide och andra sidan har skapat väldigt mycket hörnor på hemmaplan, då mot tre av de bättre motstånden i ligan. Jag tror att Adelaide vinner enkelt och att man skapar mycket hörnor, därav spelen. Mitt tips: 3-0 i matchen och 8-2 i hörnor!