Vi tar oss till Coopers Stadium för att spela den sista semifinalen i Westfield FFA Cup. Adelaide har varit riktigt bra både i ligan och i cupen och mycket talar för att man ska slå ett Central Coast som minst sagt sett mediokert ut hittills. Men i en cupmatch kan allt hända, eller? Nej jag tror faktiskt inte Mariners skräller här.

  • Match: Adelaide United – Central Coast Mariners
  • Spel #1: CC Mariners Under 0.5 mål
  • Odds: 2.50 @ Betway
  • Insats: 1.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

  • Spel #2: CC Mariners Under 1 mål (insatsen tillbaka vid exakt 1 mål)
  • Odds: 1.70 @ MarathonBet
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Adelaide United är nog det mest kompletta laget i hela Australien just nu. Man har en ruskigt bra offensiv samtidigt som man ser till att släppa till ytterst få målchanser bakåt. Med den här kombinationen blir man giftiga titelkandidater i årets A-League och FFA Cup. Man har hållit nollan i båda hemmamatcherna så här långt i A-League, då mot skickliga lag som Perth Glory och Sydney vilket är imponerande. Man har inte släppt till så mycket skott mot mål i dessa matcherna dessutom, faktum är att Perth hade 0 skott på mål mot Adelaide, medan Sydney endast hade 2 skott på mål av 11 skott totalt. Nu möter man dessutom ett Central Coast Mariners som har haft det svårt med att skapa målchanser, mest eftersom man inte lyckas hålla i bollen i längre perioden, utan man slår iväg enkla passningar till motståndarna. Detta har man inte råd med när man möter Adelaide borta, och det kommer straffa sig. Adelaide sätter även väldigt hög press på sina motståndare, speciellt på hemmaplan, så ett redan skakigt Central Coast lär få det jobbigt när det gäller att hålla i bollen. Man saknar försvararen Goodwin samt anfallaren Djité.

adelaide-unitedcentral-coast-mariners

 

Central Coast Mariners ser sämre ut nu än någonsin, och efter den turliga vinsten i premiären (1-0 i 93e minuten) så har man förlorat 3 raka matcher där man endast gjort 1 mål. Sammanlagt har man alltså gjort 2 mål på 4 matcher där man spelat riktigt dåligt i alla matcher, och mycket talar för att Mariners antagligen kommer göra minst mål av alla lag. I cupen har man haft tur med lottningen då man endast har ställts mot semi-professionellt motstånd, så nu när man sätts på prov för första gången så håller inte Mariners som det ser ut idag. Förra säsongen lyckades man dessutom bara göra 1 mål på 3 matcher mot Adelaide, och då kom målet på hemmaplan genom Ibini som lämnat klubben för Sydney FC. Att man gör mål på Adelaide här känns ytterst otroligt, och därför är bolagen väldigt generösa med oddsen här. Man saknar försvararna Poscoliero och Roux samt anfallaren Fitzgerald.


Adelaide är alldeles för bra för Mariners. Eftersom Adelaide kommer sätta oerhört press så kommer ett redan passningssvagt Mariners att få det jättesvårt. Har svårt att se att Adelaide har under 60% bollinnehav, men förvånar mig inte om man har upp mot 70%. Med tanke på detta och att Mariners inte är speciellt vassa när man väl får lägen så tycker jag att oddsen på ”Under-mål” för bortalaget är bra. Central Coast Mariners Under 1 mål finns hos MarathonBet och Under 0.5 mål för bortalaget finns hos Betway till riktigt bra odds.

Hörnspel:

Adelaide (-1 europeiskt handicap) hörnor @ 1.75 – Betvictor

Adelaide Först till 7 hörnor @ 2.40 – Betvictor