Efter några veckors uppehåll så är vi tillbaka i Australien igen, äntligen får man väl säga. Adelaide United kliver in i hemmaborgen Coopers Stadium för att försöka slå svaga, men något uppåtgående Newcastle Jets. Oddset på Adelaide lockar inte, och jag är samtidigt inte sugen på att spela på Newcastle Jets här. Jag väljer istället att spela kortspel vilket har funkat förut för mig.

  • Match: Adelaide United – Newcastle Jets
  • Spel: Newcastle Jets Över 3 kort (3-vägs)
  • Odds: 2.15 @ WilliamHill
  • Insats: 2/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Adelaide United placerar sig 4 i tabellen men är med i striden om topplaceringarna. Ner till 5e platsen är det 7 poäng, men det är endast 2 poäng upp till andraplatsen vilket man naturligtvis strävar efter. På hemmaplan sätter Adelaide själva tempot, man visar alltid vilka det är som bestämmer. Även om man inte alltid vinner så har man stuckit till sin strategi, vilket är att rulla mycket boll. Det är ovanligt att Adelaide har under 60% bollinnehav på hemmaplan, och eftersom man har mycket boll och är så pass rörliga som man är i anfallsspelet så drar motståndarna ofta på sig en del kort. Adelaide’s motståndare snittar 4,14 kort per match, och en enda gång har en motståndare till Adelaide dragit på sig 3 kort eller mindre, och det var Central Coast som drog på sig just 3 kort. Alla andra gånger har bortalaget på Coopers Stadium dragit på sig 4 varningar eller fler, i 6 av 7 matcher alltså. Jag förväntar mig mycket boll från Adelaide, troligtvis lär man ha runt 65% boll, och då får Newcastle jaga mycket och förhoppningsvis så drar man på sig 4 varningar eller fler. Adelaide saknar sin förstamålvakt Galekovic som är på landslagsuppdrag.

adelaide-unitednewcastle-jets

 

Newcastle Jets är fortfarande inte bra, men man är helt klart bättre nu än man var i början av säsongen. Man är i stort sett borta från slutspelsplats, för det skiljer 8 poäng och jag har svårt att se att man tar igen det, men självklart finns det hopp för Newcastle Jets. Viktigare är väl nog att undvika botten, man ligger trots allt näst sist och det skiljer 4 poäng ner till jumbon Wanderers. Newcastle Jets har svårt att föra matcher, och när man väl har mest boll så är det för att man rullar bollen i backlinjen mycket. Mot Adelaide kommer man bli pressade högt, så Jets lär finna sig i att satsa på långbollar med ett bollinnehav på 30-35%. När Jets får jaga drar man ofta på sig mycket utvisningar, och faktum är att man har fått flest kort i 12 av 14 matcher, eller 8 av 8 bortamatcher. Jets har dragit på sig 4 kort eller fler i 5 av 8 bortamatcher. Att Jets får flest kort känns oerhört troligt, men hos WilliamHill får vi endast 1,35 på detta (har lagt dubbel med den och Sydney X2) så jag väljer att spela Newcastle Jets Över 3 kort (samma som Över 3.5 kort), alltså att man måste få 4 kort minst. Neumann är skadad, Flores har lämnat, men Celeski är tillbaka.


Adelaide spelar med högt tempo och med mycket boll, och ett Newcastle Jets som ofta drar på sig en del varningar kommer få det ännu tuffare att hänga med här. Med 30-35% bollinnehav ser jag inte att man ska kunna ta färre än 3 varningar mot Adelaide borta, men troligtvis tar man fler än så, och oddset 2,15 är riktigt bra. Alltså, Newcastle Jets Över 3 kort (3-vägs) spelas till fina 2,15 hos WilliamHill.

Jag lägger även en dubbel på William Hill som lyder: Newcastle Jets flest kort & Sydney X2 @ 1.89 (2/5u)