Coopers Stadium står redo inför omgångens tungviktsmöte mellan Adelaide United och Melbourne Victory. Toppstriden är oerhört jämn då det endast skiljer 3 poäng mellan 1:an och 5:an. Den här matchen kan vara direkt avgörande för klubbarna, och jag har hittat ett spel med bra spelvärde.

  • Match: Adelaide United – Melbourne Victory
  • Spel: Melbourne Victory Draw no bet
  • Odds: 2.50 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Adelaide United hittar vi på en femteplats med bara 3 poäng upp till serieledarna Wellington Phoenix. Man är ett av det mest spelskickliga lagen när allt stämmer, men formen den senaste månaden har varit mindre bra. Man avgjorde i 92e minuten mot Wanderers (2-1) för att sedan förlora två raka bortamatcher mot Melbourne City (3-1) och Wellington Phoenix (2-0). Senast vann man hemma mot Mariners (2-1) men man spelade inte alls bra. Man släppte in 0-1 efter 23 minuter, och hade inte Carrusca gjort 1-1 minuten efter genom en individuellt skicklig prestation så hade matchen nog gått annorlunda. Totalt sett var man värd vinsten, men mot Mariners ska det gå betydligt enklare. Nu möter man ligans kanske bästa lag på pappret, Melbourne Victory som man endast tagit 1 av 6 poäng mot den här säsongen. Adelaide är ett av ligans bästa lag defensivt, främst på hemmaplan då man spelar mer ”possession-baserat” framför hemmafansen. Deras stora svaghet är att man är alldeles för dåliga på att göra mål, ett exempel på detta är att man endast gör mål på 16% av sina skott, och om vi jämför med Melbourne Victory som gör mål på 23% av skotten så är det riktigt dåligt.

Man är alltså ett av ligans bästa lag på att skapa målchanser, men att göra mål på dessa har man svårt för. Känslan är att man kommer få det väldigt svårt mot Victory nu när man dessutom är helt ur form. Man kommer inte in i matchen med det bästa av självförtroenden. Saknas gör endast snabba ytter-inhopparen Awer Mabil, inget som påverkar startelvan.

adelaide-unitedmelbourne-victory

 

Melbourne Victory är mitt favoritlag för att man spelar den roligaste fotbollen, både hemma och borta. Man har ett riktigt bra lag och är en av toppkandidaterna att ta hem serien och playoffsen. Man gör mål på löpande band för tillfället, och även om man släpper in lite för mycket mål så ser det riktigt bra ut spelmässigt. Man har gjort 17 mål senaste 7 matcherna, eller 11 mål senaste 4 borta vilket är riktigt imponerande. Att man sedan har spelat 3-3 i 2 av dessa matcherna drar ju ner betyget lite, men man har spelat gudomligt bra stundtals. Man spelade ut Perth Glory totalt för 2 matcher sedan men fick bara med sig 1-1 efter många missade chanser (hade dessutom väldigt(!!!) otur med domaren i den matchen). I den förra matchen vann man borta mot Wanderers med 0-3 och det känns som att man är på väg mot säsongens bästa period, för det såg riktigt bra ut senast, och man har dessutom erfarenhet av att ha pressen på sig att prestera då man allt som oftast är ett topplag.

Ytterbacken Jason Geria är tillbaka från skada vilket är ett stort plus, ett minus är dock att yttern Kosta Barbarouses fortfarande saknas, men man har Victory-legenden Archie Thompson istället  som bland annat gjorde mål senast mot Wanderers. Förutom Thompson består anfallet av fjolårets skyttekung i Brisbane Roar, Besart Berisha, samt ett annat nyförvärv inför säsongen i Fahid Ben Khalfallah som gjort det riktigt bra.


Adelaide United ska självklart vara favoriter, det säger jag inte emot, men nu har det gått för långt! Att det här skulle vara en 60/40 match accepterar jag inte, Victory är bättre i grunden och har bättre form, så det enda som talar emot är bortaplan samt möjligtvis att viss kreativitet försvinner i skadan på Barbarouses. Victory Draw no Bet @ 2,50 är ett jättebra odds, in och fynda!