Coopers Stadium står redo för avspark mellan Adelaide United och Brisbane Roar. Det här är två lag som gillar att ta kontroll över bollinnehavet, och känslan är att det laget som klarar av detta på bästa sätt kommer gå segrande ur detta, och jag har en idé om vilka det blir.

  • Match: Adelaide United – Brisbane Roar
  • Spel: Adelaide United
  • Odds: 1.75 @ Bet365 (spelvärt ner till 1.64)
  • Insats: 2/5 Units
  • Spelstopp: 09:40

Adelaide är ligans kanske mest balanserade lag, offensivt och defensivt. Deras största minus är att man inte har någon klinisk avslutare, vilket också innebär att man missar onödigt mycket chanser. Men trots detta har man varit mycket bra hittills eftersom man släpper in få mål (speciellt på hemmaplan), och för att man skapar väldigt många målchanser. På hemmaplan vill man styra spelet, man vill helt enkelt bestämma över matchbilden, och detta lyckas man nästan alltid med oavsett motstånd. Man avväpnade ligans kanske bästa offensiv i Melbourne Victory på ett bra sätt, och var mycket när att ta 3 poäng där. Nu möter man ett Brisbane Roar som också gillar att rulla boll, men om jag känner Adelaide rätt så kommer detta innebära att man sätter ännu högre press på Brisbane för att inte tillåta dem att rulla. På vänsterkanten har Adelaide Cirio som är en av deras bästa spelare, och det är även han som kommer göra de flesta målen tror jag. Allt som oftast så kommer han förbi sin gubbe, och därför skapar man även väldigt många hörnor genom kantspelet. Ett Adelaide som sätter hög press mot Roar är ett Adelaide som kommer vinna, så jag hoppas att man fortsätter med sin höga press. Man har inga viktiga avbräck inför matchen, så goda förutsättningar för seger finns.

adelaide-unitedBrisbane_Roar_FC

 

Brisbane Roar har endast vunnit 2 av 9 matcher, och dessa vinsterna kom mot lagen som ännu inte har en enda vinst i bagaget, nämligen Newcastle Jets (0-4) och WS Wanderers (0-1). Brisbane försöker alltid att kontrollera bollen, och när detta inte funkar kan det bli plattfall. Mot sämre lag som inte klarar av pressen lika enkelt kan man därför spela ganska bra, men mot lag som Adelaide, Sydney eller Melbourne Victory så har man inte en chans, speciellt inte på bortaplan. Adelaide kommer antagligen sätta väldigt hög press, och i slutändan kommer Brisbane få finna sig i att satsa på kontringar, något som man inte är vana vid. Mittfältaren Henrique Silva har gjort 6 av 10 mål för Brisbane, och det är han som har räddat många poäng åt dem. Ingen spelare förutom Henrique har gjort 2 mål eller fler, utan det är han som har levererat i målväg. Mot ett disciplinerat lag som Adelaide måste alla spelare spela bra, och inte minst måste man ta vara på chanserna man får, och hittills är det bara Henrique som har gjort detta i Roar. Man har inga nya avbräck i Roar, men målvakten Young som spelar i Michael Theo’s frånvaro är inte speciellt bra, och eftersom Adelaide brukar skapa väldigt många målchanser så har jag svårt att se att han kan hålla emot.


Adelaide kommer troligtvis få matchen precis dit dem vill, med andra ord kommer ett vanligtvis bollförande Brisbane få falla tillbaka och satsa på kontringar istället, och detta passar Adelaide perfekt. Kan Roar hålla tillbaka ett offensivt Adelaide på bortaplan? Nej, jag tror verkligen inte det. Adelaide kan spelas ner till 1.64 enligt mina beräkningar, och när vi får 1.75 är det bara att hugga!

Våra spel: 

Adelaide @ 1.75 (2/5 Units)

Adelaide -1 asian hcp @ 2.25 (1/5 Units)