Det råder stor formskillnad mellan dessa lagen från Lague Two och det här spelet känns absolut helrätt på förhand! Häng på!


Accrington – Southend
Mitt tips: Accrington -1 (Asian)
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.45

Accrington visar en helt okej form för dagen och det är framförallt på hemmaplan som laget trivs som allra bäst. Här har man 7 raka segrar bakom sig så man visar en fantastiskt hemmaform! Man har resultatraden 12-4-3 på hemmaplan vilket gör att man seriens näst bästa hemmalag för tillfället. Man ställs här emot ett Southend som inte visar någon vidare form dagen. Det är framförallt på bortaplan som laget har stora bekymmer för tillfället. Man har fyra raka bortaförluster mot lag som ligger på den nedre halvan av tabellen. Nu ställs man mot seriens näst starkaste hemmalag som visar en fantastisk form så jag tror man får stora bekymmer.

Accrington ligger på 8e plats i tabellen vilket innebär att man missar kval till League One. Därför krävs nästan en seger här för att man ska vara med på riktigt. Man har 2 poäng upp till kvalplatserna med 7 omgångar kvar att spela. Man har även chansen att nå topp 2 som innebär direktuppflyttning, dit upp har man 7 poäng att plocka så ingenting är omöjligt men först måste man vinna den här matchen.

Accrington har inga nya skadebekymmer att oroa sig för utan kan ställa upp med bästa tänkbara lag ikväll.
Southend har det jobbigt inför den här matchen då man saknar 4 spelare som normalt sett är ordinarie. Den suveräne mittfältaren Craig Easton och lagets talangfulle forward Harry Crawford saknas båda p.g.a skador. Lägg därtill att man saknar båda försvararna Luke Prosser och Peter Gilbert. Tunga avbräck för Southend!

Något som verkligen talar för mitt spel här är att Accrington vunnit sina 5 senaste hemmamatcher med 2 mål eller fler. Nu möter man ett väldigt formsvagt bortalag som dessutom ligger i mitten av tabellen och har således ingenting att spela för. Visst man har chansen att både kunna nå playoff samtidigt som man fortfarande kan åka ut men man har minst 10 poäng upp och 10 poäng ned med 7 matcher kvar o spela så det känns aningen hopplöst. Det är många lag man ska förbi eller som ska förbi dem.