Europa League och Atletico Madrid reser till Portugal för att möta Academica. Ena laget väljer att vila många nyckelspelare här och jag tror man kan få det tufft i matchen. Haka på!

  • Match: Academica – Atletico Madrid
  • Spel: Academica
  • Odds: 5,41 @ pinnacle
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 19:00

Academica har jag ingen vidare koll på mer än att man börjat ligan på ett lite tveksamt sätt. Trots att man endast förlorat två matcher på åtta försök så placerar man sig på en tiondeplats för tillfället. Anledningen till detta är att man kryssat i hela fem matcher och endast knipit en vinst. Europa League har man väl inte direkt inlett på något strålande sätt heller med en pinne på tre försök, men jag tror som sagt man kan skrälla här. Portugiserna är angelägna om att få en vinst på kontot och man går in för den här matchen stenhårt har man deklarerat. Man gjorde även en hyfsad match på Vicente Calderon senast då man fick stryk med 2-1.

Academica slipper "El Tigre" här.

Om Academica går in för det här mötet så är det inget som Atletico Madrid gör om man ser till laguttagningen. Man väljer att lämna Juanfran, Diego Godin, Joao Miranda, Gabi, Cristian Rodriguez, Radamel Falcao och Arda Turan hemma i Madrid, vilket är startspelare hela bunten med undantag för Rodriguez som inte riktigt är där ännu. Dessutom har man en skadad Diego Costa som inte reser med till Portugal. Man hade ett liknande lag i spanska cupen för en vecka sedan mot Jael och man hade faktiskt stora bekymmer där trots segersiffrorna 3-0, och detta alltså mot ett lag från tredjedivisionen. Jael fick en man utvisad redan efter 27 minuter och det avgjorde verkligen matchen till Atleticos fördel.

Utan att ha allt för bra koll på Academica så tycker jag oddset för en hemmavinst är på tok för högt här. Med den truppen Atletico reser till Portugal med ska man ha problem mot samtliga lag i Europa League.

Vill man fega lite så finns 1x (dubbelchans) som alternativ, men jag väljer att hugga raka ettan med strax under medelinsats till fina 5,41.

/e@sy