Returmöten i kvalet till Europa League i afton där Real Sociedad tagit sig till Skottland för att möta Aberdeen. Det var väldigt stor klasskillnad mellan dessa lag i första mötet och jag tror inte skottarna har speciellt mycket att hämta här heller, speciellt inte när man måste kliva på framåt.

  • Match: Aberdeen – Sociedad
  • Speltips: Sociedad över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Aberdeen spelade jag handikapp på senast lagen drabbade samman på Anoeta i Spanien. Man hade på vägen dit slagit ut ett par halvhyfsade gäng i turneringen, så jag trodde man skulle kunna stå upp bra mot spanjorerna. Men Sociedad skapade chanser på löpande band och även fast skottarna höll stången första halvlek ut så luktade det mål i baken. Målet kom även ganska tidigt i andra då Zurutuza kunde smälla in en boll i nättaket från nära håll. Efter detta så tappade skottarna det totalt och man var otroligt utspridda i positionerna ute på planen. Canales dunkade senare in 2-0 utanför straffområdet och spanjorerna hade även ett par bollar i virket som förtjänade ett bättre öde. Jag trodde Aberdeen skulle vara bättre organiserade i försvarsspelet faktiskt, det såg nämligen inte bra ut någon gång under matchen. Nu är det hemmaplan och man lär ju göra ett försök att vända på den här steken, vilket troligtvis resulterar i fina kontringslägen för gästerna.

Sociedad ställde över en hel del spelare mot Aberdeen senast, där bland annat Vela och Seferovic lämnades utanför truppen. Men mot ett såpass dåligt motstånd som man mötte så räckte det bra med Canales och grabbarna för att det skulle hagla målchanser. Man reser med en liknande trupp nu och man förväntas även ställa upp med ett identiskt lag som senast. I anfallet hittar vi troligen Chory Castro samt Finbogason, två herrar som helt klart duger mot det här motståndet. Sedan har vi även Canales, Pardo, Granero och Agirretxe med i dagens trupp. Sociedad skrapade fram hela 26 avslut mot mål i senaste matchen på Anoeta, mot skotternas 3 avslut mot mål. Då har vi en liten fingervisning på hur stor klasskillnad det var/är mellan lagen, något som knappast lär ändras under en veckas tid.


Jag tror som sagt att kontringsspelet blir extra lönsamt för Sociedad idag, för hemmalaget måste ändå framåt och visa upp någonting för fansen. Tror därför att spanjorerna smäller dit två mål och detta får sig en insats strax under medel.

/e@sy