Det är röd dag i Norge och det firas med Norsk toppfotboll mellan Aalesund och Odd Grenland. Det väntas mycket publik och hemmalaget ser ruskigt starka ut för dagen. Enkel hemmaseger?

Aalesund – Odd Grenland
Spel: Aalesund -1 (Asian handicap)
Odds: 2.45 @ Pinnacle
Insats: 7/10
Spelstopp: 18.00

Aalesund placerar sig på en fjärdeplats i tabellen efter 10 omgångar och dagens motståndare Odd Grenland håller till i bottnen då man ligger näst sist. Aalesund spelar riktigt fin fotboll för dagen och har två bra matcher bakom sig nu. För tre matcher sedan åkte man på storstryk borta mot svaga Molde och det blev en väckarklocka för laget som fullständigt körde över Lilleström på sin hemmaplan med 7-1 näst senast. Senast mötte man hemmastarka Brann på bortaplan och trots att Aalesund gjorde en riktigt bra match och skapade många chanser så förlorade man med 2-0 så räkna med oerhört mycket revanschlusta här! Det är främst på hemmaplan som Aalesund stortrivs där man har en stor fördel av sitt konstgräs och här öser man in mål och har 3 segrar och 2 kryss mot svåra motstånd. Nu möter man ett på pappret enkelt motstånd igen och man bör vinna det här tämligen enkelt hemma på sitt konstgräs!

Odd Grenland har haft problem den senaste tiden då man har 1 kryss och 2 raka förluster bakom sig vilket gör att formen ser svag ut för laget. Man har dock gjort helt okej insatser men man har märkligt svårt att göra mål på sina chanser och faktum är att man inte gjort mål på de två senaste förlustmatcherna. Man har spelat bra fotboll men inte fått någon utdelning och nu möter man betydligt tuffare motstånd än vad man stött på i de två senaste matcherna. Aalesund är som sagt riktigt starka på sin hemmaplan där de ångar på rejält i matcherna och motståndarna får oftast ägna sig åt defensiv fotboll. På bortaplan har Odd ofta stora problem då man släpper alldeles för enkla bollar och gör för lite mål framåt. Idag möter man ett effektivt och ruskigt offensiv Aalesund så jag kan inte tänka mig annat än en klar hemmaseger här!

untitled9
Aalesunds Michael Barrantes är en av seriens bäste spelare
och han gör säkerligen mål för sitt lag idag igen!

Aalesund har dragits med en tung skadesituation en längre tid nu men trots det gör man riktigt bra insatser så jag är inte särskilt orolig inför kvällens match. Jag har tyvärr inte fått tag i en fullständig skaderapport inför matchen ännu men det kommer under eftermiddagen.

Kort summering:
Odd har usla 0-0-4 som resultatrad och 1-7 i målskillnad på bortaplan och nu ställs man mot ett heltaggat Aalesund som är ute efter revansch efter förlusten senast. Förra hemmamatchen vann Aalesund med 7-1 som sagt och man lär komma till den här matchen med oerhört mycket självförtroende och det väntas storpublik som kommer stötta laget mot 3 nya poäng! Formeln känns enkel i den här matchen då det är ett ruskigt hemmastarkt och målglatt Aalesund som tar emot ett bortasvagt och formlöst Odd Grenland. Jag tror Aalesund återigen vinner stort hemma på sitt konstgräs!