Seriepremiär i Norge och jag tar ställning direkt då hemmastarka Aalesund tar emot Haugesund. Jag har saken klar för mig, häng på!

Aalesund – Haugesund
Spel: 1
Odds: 2.15 @ Sportingbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.30

Ni som följer norska ligan vet att Aalesund av tradition är hemmastarka där man spelar på sitt konstgräs. Förra säsongen slutade man 11a i serien och det var en rejäl missräkning för laget som givetvis siktar betydligt högre denna säsongen. Det som talar mest för mitt spel här är just att laget spelar på sin hemmaplan där man har stor fördel av sitt konstgräs plus att man har sin hemmapublik i ryggen vilket gör väldigt mycket. Man har haft en bra försäsong och nu senast genrepade man mot förra årets mästare Molde (b-betonat lag) och vann med klara 4-0. Innan det gjorde man en strålande prestation när man spelade 1-1 mot Vålerengen och så slog man Kalmar FF med 2-1 så man har bra form inför seriepremiären här!

Haugesund har även dom haft en helt okej försäsong men man har mött betydligt enklare motstånd. Man är liksom Aalesund ett mycket starkt hemmalag medan man på resande fot är betydligt beskedligare och jag tror man inleder säsongen med en förlust här. Haugesund är annars ett stabilt lag som ofta gör det bra i serien men nu är det premiär och man ställs mot ett hemmastarkt och hungrigt Aalesund som kommer sätta full fart från början. Jag tror man får problem att hänga med på konstgräset…


Aalesunds Michael Barrantes är en av seriens bäste spelare
och han frälser sitt lag direkt i premiären?

Om man ser till historien mellan lagen så har Aalesund vunnit 6 av de 7 senaste mötena på Aalesunds hemmaplan. Den sista matchen slutade oavgjort så det är klar fördel Aalesund!

En premiär är alltid en premiär men det är alltid fördel hemmalagen som har en heltaggad publik i ryggen! Förra säsongen hade Aalesund hemmaraden 8-5-2 och fina 29-15 i målskillnad och säsongen före det hade laget 10-1-4 och 20-12 i målskillnad. Nu ställs man mot ett Haugesund som är svaga i bortaspelet om man ser till senaste säsongerna. Förra året slutade man med bortaraden 3-5-7 och 20-24 i målskillnad och säsongen före det 4-1-10 och 16-26 i målskillnad så att man inte trivs på resande fot är ganska självklart.