Båda lagen säkrar spel i Bundesliga 2 vid vinst och båda lär nog vara taggade att iallafall försöka. Det såg inte alls bra ut för Aalen i senaste matchen och desto bättre såg det ut för Ingolstadt som trots förlust bjöd på ett riktigt bra spel både framåt och bakåt. Ett av lagen har ett kännbart avbräck och det kan påverka, spelet är givet i denna match.

Match: Aalen – Ingolstadt
Spel: Ingolstadt 0
Odds: 1.92 @ Ladbrokes
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 20/4 13:30

Aalen ligger på en 13:e plats inför denna match endast en poäng före dagens motståndare och vid vinst säkrar man spel i Bundesliga 2 även nästa säsong. Dock lär man behöva spela ett helt annat spel än det man bjöd på i senaste matchen när man föll borta mot Düsseldorf med 3-1, laget var väldigt bleka och verkade inte vilja riktigt. 1-3-1 på dom 5 senaste och hemma denna säsong har man 5-5-5 med 18/16 i mål. Aalen brukar vinna sina hemmamatcher mot just Ingolstadt i tidigare möten. Man förväntas ställa upp med samma lag som i senaste matchen, Hubner är avstängd vilket helt klart är kännbart i försvarsspelet då han är en mycket viktig kugge, frågetecken har man på Valentini inför denna match.

aaleningolstadt

Ingolstadt ligger som sagt 1 poäng bakom Aalen i tabellen på 14:e plats och har precis som Aalen samma läge, vid vinst är man helt säker på spel i Bundesliga 2 nästa säsong. Man spelade riktigt bra i sin senaste match där man bjöd på en riktigt bra försvarsspel och anfallsspel hemma och ställde stundtals till det ordentligt för Paderborn som dock till slut vann matchen med 2-1 där det vinnande målet kom väldigt sent i matchen. 1-3-1 på dom 5 senaste och borta denna säsong har man 5-7-3 med 13/13 i mål. Engel är osäker på spel, saknas gör Metzelder, Matip och Gunesch.

Aalen spelade inte riktigt bra i senaste matchen, att Hubner saknas gör inte saken bättre och man kan faktiskt få det svårt i denna match trots att man spelar hemma. Får Ingolstadt till det spel man spelade i senaste matchen lär man kunna gå hela vägen i denna match och säkra spel i Bundesliga 2 nästa säsong. Dock brukar Ingolstadt backa hem på bortaplan och man lär nog inte vilja ge bort något i denna match genom att blotta sig bakåt, man är inte obesegrad på dom 12 senaste bortamatcherna utan en anledning om vi säger så. Jag anser att Ingolstadt har en chans att vinna matchen men man kommer inte riskera något och det oavgjorda resultatet och delad pott ligger nära, Ingolstadt 0 känns i denna match som ett riktigt bra spel och till ett bra odds.