Fortsätter uppladdningen inför Allsvenskan genom att lägga ut ytterligare ett långtidsspel. Fortsätter på samma tema med att köra på ett objekt där vi har två anfallare som ställs mot varandra, denna gång med samma lagtillhörighet. Med tanke på den stora skillnad i rollfördelningen mellan dessa anfallare tycker jag ha mig hittat ett bra odds som spelas med en större portion units.

  • Match: Markus Rosenberg vs Magnus Eriksson
  • Spel: Markus Rosenberg 
  • Odds: 1,79 @ betsafe
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 30/3, 17:30

En intressant säsong väntar för de svenska mästarna som ska göra sitt yttersta för att försvara den allsvenska titeln samtidigt som det skall kvalas till Champions League. För det sistnämnda har man gett mig sig själva en fin möjlighet genom klassvärvningen av Markus Rosenberg, som har rutin från just dessa sammanhang samt från övriga stora ligor i Europa. Adderar vi förra årets vinnare av poängligan så kan vi utan några som helst tveksamheten konstatera att man har ett anfallspar som ser ruskigt intressant ut. Här har vi upp emot 25-30 mål att förvänta oss när vi summerar i novembermånad. Om vi börjar med att titta närmare på spelarna så ser vi också hur väl de passar tillsammans samtidigt som skillnaderna talar om varför detta spel tilltalar mig så pass mycket.

Magnus Eriksson är en anfallare som gärna tar ett steg tillbaka och tar sig runt i den farliga ytan mellan motståndarnas mittfält och försvar. Han är extremt skicklig på att skapa sig tid och plats samt på att göra det, mer eller mindre, omöjligt för motståndarna att ta bollen utan att ta till några felaktigheter. Ofta får han ta emot väldigt mycket fula tacklingar av just den anledningen. Med tanke på att han förra säsongen visade hur väl han kan servera Tokelo Rantie samt Guillermo Molins kan det bli väldigt otäckt när dessa två får igång samarbetet. I sin debutsäsong i fjol visade 24-åringen upp sina kvalitéer när han assistligan, och med en anfallskollega som faktiskt passar honom bättre än vad förra årets gjorde finns det goda förutsättningar för att fortsätta ha rollen som framspelare.

rosenberg eriksson

Det var mycket långa förhandlingar och säkerligen besvärliga sådana när sportchefen Daniel Andersson jobbade fram det avtal som Markus Rosenberg sedan skrev under. Efter nio år som utlandsproffs har han nu kommit hem till den klubb han också fostrades i. En mycket passande hemkomst för alla parter eftersom behovet av just den här anfallstypen var stort samtidigt som Markus karriär ute i Europa gått i stöpet, då speltiden i England och West Bromwich uteblivit. Nu kommer han hem till Allsvenskan och blir definitivt en av de mest meriterade spelarna.

Precis som när han lämnade klubben i sitt hjärta för nio år sedan är det fortfarande en anfallare med sina styrkor i djupledsspelet. Bredvid Eriksson kommer Rosenberg få agera på det sätt som han är allra bäst på. Det har under försäsongen varit tydligt att Åge Hareide vill utnyttja dessa kvalitéer och Malmö förväntas spela ett betydligt mer rakare spel denna säsong, vilket betyder att han kan ligga vid motståndarens försvarare och hela tiden vara redo för att dra iväg på löpningar bakom backlinjen. Vi kan dessutom vara relativt säkra på att kvalitén i avslutsmomenten är lika hög som tidigare, då det inte är något som försvinner med åren utan snarare tvärtom borde erfarenheten vara till stor nytta här. Tycker att allting talar för att det är Rosenberg som ska stå för målen i Malmö i år, och att han gör fler än Eriksson ser jag nästan som givet. Dessvärre har försäsongen innehållit en del störningar i form av skador, och med tanke på risken att dessa återkommer senare under säsongen så håller vi nere insatsen något.

                                                                                                                                               

Denna anfallsduo är som klippt och skuret för varandra. Den förstnämnda faller ett eller två steg tillbaka för att agera bollmottagare och sedan fördela vidare till medspelare. Rosenberg står för det mer direkta hotet och kommer vara den som befinner sig närmast motståndarnas mål. Det är dessutom han som är en betydligt bättre spelare vad gäller att avsluta och hitta de bästa lägena i och runtomkring straffområdet. Har extremt svårt att se att 32-åringen inte producerar fler antal mål än sin anfallspartner, som är Magnus Eriksson, den kommande säsongen. Spelar 6,5/10 units på detta spel till oddset 1,79 hos Betsafe.

/Mikel