Halva den fyrtioandra omgången av SHL ska spelas under tisdagen. Till en av matcherna kommer två lag till spel som har blandat och gett på slutet. Luleå möter Linköping och hemmalaget har två raka förluster medan Linköping kommer med en tappad ledning och förlust i den förra omgången.
Kommer Luleå klara av att ta sin sjätte raka hemmaseger eller kommer lagets förlustsvit förlängas?

  • Match: Luleå – Linköping
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Luleå
  • Odds: 1,80 @ Ladrokes
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 27/1, 19:00

Luleå förlorade åter en gång den här säsongen. Nu senast blev det förlust hemma mot Färjestad med 2-1 efter förläning. Detta trots att Luleå började bäst och tog ledningen tidigt i matchen och hade bra tryck under den första perioden. Men istället för 2-0 kom 1-1 och Färjestad lyckades därefter avgöra matchen under förlängningen.

Det gav Luleå en andra raka förlust och laget har tagit sju poäng i sina fem senaste matcher. Det gör Luleå till seriens sjätte formstarkaste lag. Men med en något klen utdelning av poängen från Luleå’s sida den senaste tiden ligger laget på en åttonde plats i tabellen med femtiosju inspelade poäng efter fyrtioen omgångar. Luleå har just nu sju poäng upp till direktplatsen för slutspel och nio poäng ner till kvalplats.

I Coop Arena har inte spelet stämt lika bra den här säsongen som det brukar göra för norrbottningarna. Spelet har däremot blivit mycket bättre på slutet då det har blivit poäng i sex raka hemmamatcher, varav fem matcher har laget avgått med seger.
Luleå har efter tjugo spelade hemmamatcher tagit trettiofem poäng och det gör laget till SHL’s nionde bästa hemmalag. Det via en statistik på tolv segrar, varav tre efter övertid/straffar och åtta förluster, varav två efter övertid/straffar.

Positiva nyheter för Luleå är att Johan Harju återvänder till klubben och skrev på ett fyraårskontrakt. Det förväntas att han är klar för att kunna spela redan under tisdagens match.
Däremot skeppades Daniel Mannberg iväg till Brynäs.

lulea_200V.S  linkoping_200

Linköping åkte på en svidande förlust mot Örebro i den förra omgången på bortaplan. Efter att ha tagit ledningen i mitten av den andra perioden till 1-0 och ledning inför slutakten så började perioden mindre bra. 1-1 kom efter bara dryga tre minuter och två minuter senare även 2-1 för Örebro. Inte nog med det så lyckades närkingarna sätta 3-1 11:55 in i den tredje perioden. Linköping lyckades reducera till 3-2 men alldeles för sent och förlusten blev ett faktum.

Linköping har vunnit och förlorat varannan match nu på slutet. Med två segrar och tre förluster på lagets fem senaste matcher har det totalt blivit sex inspelade poäng. Det gör Linköping till seriens sjunde formstarkaste lag.
Linköping var upp och luktade på andra platsen i tabellen men det ojämna spelet den senaste tiden har gjort att laget har ramlat ner några placeringar. Med sextiosex poäng efter fyrtioen omgångar hamnar Linköping på en femte plats, med ett poäng upp till fyran Växjö men bara två ner till sexan Örebro.

Bortaplan är som vanligt inget av Linköping’s största framgångar. Den här säsongen har däremot bortaspelet sett någorlunda bra ut. Laget har efter tjugo bortamatcher plockat tjugofem poäng. Detta via åtta segrar, varav fyra efter övertid/straffar och tolv förluster, varav fem efter övertid/straffar. Det gör Linköping till seriens sjätte bästa bortalag.
Linköping har på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster.

Linköping ska komma till spel med fullt manskap enligt dom uppgifterna jag hittat.

Det näst sista mötet under grundserien.
Mötena hittills  den här säsongen har varit jämna. Den första matchen spelades i Saab Arena och där vann Linköping med 3-2.
Den andra matchen spelades i Coop Arena och där vann Luleå med 4-3 efter straffar.
Den senaste matchen spelades i Saab Arena, och där vann Linköping med 3-1. Noterbart är att Linköping har vänt eller kommit ikapp samtliga underlägen under lagens möten den här säsongen.
Lagens fem senaste möten i Coop Arena har resulterat i fem raka segrar för Luleå.

Tre mycket viktiga poäng som står på spel.
Speciellt för Luleå’s del där det är viktigt med tre poäng för att ha någon som helst chans kvar att kunna nå direktplaceringar till slutspel. Därav tror jag även att laget kommer lyckas att vinna matchen ikväll.
Det på grund av Luleå har spelat bra den senaste tiden. Det börjades mycket bra senast mot Färjestad, men Luleå har problem med att lyckas rycka till sig en stabilare ledning trots att laget är mycket bättre. Där kommer Linköping bli en passade motståndare då Luleå trivs mycket bra hemma mot just Linköping. Fem raka segrar mot Linköping på hemmaplan, och Luleå har åtta segrar på sina tio senaste hemmamatcher. Medan Linköping är ett okey bortalag men inte mer än så. Åtta segrar av tjugo möjliga på bortaplan och en ny tung förlust i lagets senaste bortamatch.
Luleå som får tillbaka Johan Harju efter några år på andra spelorter är ett starkt plus för laget. Tar Luleå med sig sitt spel som laget hade den första perioden mot Färjestad och kan hålla i det hela matchen kommer Linköping att få det svårt ikväll.
Mitt spel blir Luleå som segrare inklusive övertid och straffar till 1,80 hos Ladbrokes.