Det oerhört stabila och kompakta AIK går ikväll i Europa League-spelet. Det gör man in i andra rundan och mot isländska FH Hafnarfjarðar. Hemma på Råsunda är man starka och ikväll kommer man sätta sig ett bra utgångsläge inför returmatchen på Island.

  • Match: AIK – FH Hafnarfjarðar
  • Spel: AIK att hålla nollan
  • Odds: 1,80
  • Insats: 7/10
  • Bolag: Bwin

För oss svenska klubblagssupportrar finns det inte mycket, om än något, som slår diverse Europa-äventyr. När AIK ikväll glider in i turneringen gör man det mot ett isländskt lag. Vid avancemang mot islänningarna är man endast ett dubbelmöte ifrån det prestigefyllda Europa League-gruppspelet.

Ikväll går givetvis AIK-supportrarna till Råsunda med höga förväntningar och det ska laget nog kunna leva upp till. Men dubbelmöte som det här kommer bortamålsregeln och spelar in en stor faktor. Något som AIK verkligen inte får göra idag är att släppa in mål. Sett till hela säsongen vet vi att defensiven är lagets stora styrka, medan offensiven inte är det. Här är truppen:

2 Niklas Backman, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 7 Helgi Daníelsson, 8 Daniel Tjernström, 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 Celso Borges, 11 Lalawélé Atakora, 12 Christian Kouakou, 13 Kyriakos Stamatopoulos, 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 19 Alhassan ”Crespo” Kamara, 24 Daniel Gustavsson, 27 Ivan Turina, 28 Viktor Lundberg, 29 Gabriel Özkan.

Dagens motståndare, FH Hafnarfjarðar, är normalt sett ett målglatt lag. I den isländska ligan har man gjort hela 28 mål på 10 matcher. Men tränaren, Heimir Guðjónsson, påpekar i en intervju med aikfotboll.se att fokus mestadels kommer ligga på defensiven:

”När vi spelar i den isländska ligan är vi ett lag som spelar anfallsinriktad fotboll, men när vi möter ett lag som AIK måste vi spela defensivt och försöka hålla dem borta från vårt mål för att sedan spela på kontringar. På hemmaplan kommer det bli annorlunda”

Därför är det ingen större chansning att FH kommer dra sig tillbaka, och ge AIK möjligheten till att ha mycket boll. Ett AIK som dessutom måste vara måna om att hålla nollan, för annars kommer det bli väldigt tufft borta på Island.

Kombianationen att AIK måste hålla nollan och ett lågt liggandes isländskt lag, det gör att spelvärdet på 1,80 är i det allra högsta laget.

Följ oss gärna på Twitter:

@spelaspelse och @Mikelbetting

/Mikel