Första matchen i ligan sedan uppehållet för lagen och det är dags att testa nyförvärv och justeringar i lagen. Intressant säger jag och det ser betydligt bättre ut för det ena lagen medan det andra dras med problem.

Match: 1860 München – Fortuna Düsseldorf
Spel: 1860 München
Odds: 2.20 @ Bet365
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 10/2 20:15

1860 München dalade lite i dom sista matcherna 2013 innan uppehållet, man förlorade borta mot St. Pauli med 0-2 hemma och i sista matchen spelade man 2-2 borta mot Frankfurt. Tre raka segrar hade man innan dom två sista matcherna och totalt en förlust på dom fem senaste. I tabellen ligger man på en 9:e plats och har chans att avancera då detta är sista matchen i omgången. Flertalet av spelarna i 1860 München har imponerat i träningsmatcherna under uppehållet och vi får väl se om dom lyckats med att ta med sig formen nu när det är på allvar. 5-1-3 hemma denna säsong med 10/10 i mål. Man har förstärkt laget och då framförallt anfallet under uppehållet då målskörden varit låg under säsongen, en av dessa är Yuya Osako som visat upp sig från sin bästa sida under träningsmatcherna. I övrigt inga bekymmer i laget.

osako1860

Düsseldorf avslutade form 2013 speglar väl egentligen hur resten av säsongen sett ut överlag. Laget har inte lyckats riktigt och laget bytte också tränare under uppehållet. Man avslutade 2013 med förlust och har totalt 2-0-3 på dom fem senaste i ligan. I tabellen ligger man på en 10:e plats alldeles under dagens motståndare. Borta denna säsong har man blandat och gett och har fått ihop 3-2-4 och 11/14 i mål totalt. Denna säsong har man inte presterat fullt ut vare sig på hemmaplan eller bortaplan och laget är svårbedömt, man har inte heller imponerat i sina träningsmatcher under uppehållet heller. Nye tränaren Kostner värvade Michael Liendl under uppehållet, om det hjälper något återstår att se men man har problem i laget helt klart. Ihlas Bebou och Dustin Bomheuer är båda långtidsskadade och detta är kännbart i både anfall och försvar. Levels och Bolly är avstängda. Man dras också med småskador på andra spelare också så Kostner har nog det svårt just nu.

1860 München har vunnit dom två senaste mötena lagen emellan och man får ses som klara favoriter här på hemmaplan idag. Laget känns bättre för dagen och med dom förstärkningar 1860 München gjort i laget under uppehållet känns man mer komplett. Düsseldorf dras med vikande form och problem i laget som stör, men har heller inte visat på någon uppåtgående form under uppehållet heller och laget känns kallt överlag just nu. Ettan testas med liten insats, detta är första matchen i ligan sedan uppehållet och nu ska lagen testas efter justeringar man gjort under uppehållet.