Dagens tredje rek står mellan ett topplag och ett bottenlag, nämligen Alingsås och SkövdeSkövde kommer från två grymma prestationer mot bra lag medan Alingsås är raka motsatsen och kommer med två raka förluster i bagaget. Det är dock inget som oroar mig då det är så pass stor klass skillnad lagen emellan, och dessa insatser höjer bara värdet på Alingsås. Jag ser en potentiell mållina och väljer att plocka utan att tveka. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – IFK Skövde HK
  • Spel: Alingsås HK över 27,5 mål
  • Odds: 1.75 @ nordicbet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Börjar vi med Skövde så var man illa ute för tre matcher sedan då man åkte på en förlust mot Aranäs och nedflyttningskval var inom räckhåll. Efter det har man fått någon positiv-kick och två prestationer mot Redbergslid samt Hammarby har gjort så att man är tillbaks på banan igen. Näst senast kryssade man mot Redbergslid, 29-29, efter att ha haft en ledning på 21-27, och senast vann man mot Hammarby efter en grym andra halvlek. Slutresultatet där skrevs till 31-27. Faktum är att man fortfarande inte är så pass bra att man ska ro på de bättre lagen, och framförallt inte en tabelltvåa i form av Alingsås. Dessutom är det bortaplan och jag kan inte se något annat än att man får hämta massa bollar från nätet. Det är stor klass skillnad och dessa prestationer tackar jag för då spelvärdet på min mållina säkerligen har höjts!

Nu får man skärpa sig och komma tillbaks på vinnarspåret efter två raka förluster. Alingsås har inte varit bra mot varken Lugi eller Ystad och två välförtjänta nederlag är ett faktum. Det är dock ingen överraskning att man ligger på en andra plats i tabellen då man har en enorm kapacitet, framförallt i sitt kontringsspel, och på hemmaplan brukar man höja sig. Senast man ställdes mot Skövde i Estradarena slutade matchen 31-17. Jag förväntar mig ett liknande scenario idag och lirar en mållina!

Mitt lir hamnar alltså på Alingsås som är det självklara valet. Man är bättre och senast lagen möttes i Estradarena hade man show. Jag hoppas man bjuder publiken på ytterligare en show och lirar Alingsås över 27,5 mål med en insats på strax över medel!