Vallecas är spelplats för dagens match mellan Rayo Vallecano och Granada i spanska La Liga. Hemmalaget vill studsa tillbaka efter storförlusten på Camp Nou senast, och för Granada är det vinst som gäller för att försöka klättra upp över nedflyttningsstrecket. Jag tror på en öppen match här vilket kan innebära en del mål.

  • Match: Rayo – Granada
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Rayo Vallecano placerar sig på en 13:e plats i tabellen och har endast fem poäng till godo på Almeria under nedflyttningsstrecket. Laget kommer från en storförlust mot Barcelona på bortagräs, där jag faktiskt satt på Camp Nou och följde matchen. Som väntat hade inte Rayo något att hämta där och siffrorna 6-1 hade faktiskt kunnat sluta med tvåsiffrigt. Innan den förlustmatchen vann Rayo en målrik match mot Levante (4-2) hemma på Vallecas. Nu är det inte Barcelona på andra sidan planen och Rayo lär som vanligt ha stort bollinnehav och trycka på. Framåt har man gjort sex mål på de två senaste hemmamatcherna och jag tror inte man går mållösa här heller. Men laget tappar boll på väldigt utsatta positioner och det tror jag kan straffa sig rejält mot ett lag som Granada, som är starka i kontringarna.

Backen Tito (24/0) fick ett rött kort mot Barcelona och kommer således inte till spel här. Inte heller målvakt Toño (14/0) kommer till spel då han går skadad.

vallecano_200x200granada_200x200

Granada har inte alls haft någon lyckosam säsong och placerar sig under nedflyttningsstrecket just nu med tre pinnar upp till Levante ovanför strecket. Ett totalt misslyckande sett till den trupp man har och jag tror även att Granada kommer lösa nytt kontrakt till slut. Nu tog laget en mycket fin skalp i förra omgången där Malaga (1-0) besegrades på hemmaplan och jag tror det är viktigt för självförtroendet. Dessutom har laget nu gjort mål i tre raka ligamatcher, vilket verkligen inte hör till vanligheten. Det finns offensiv kvalité hos Granada och även fast laget inte öser in mål så skapar man chanser match efter match. Får vi bara se lite utdelning på chanserna idag så ska gästerna kunna hjälpa oss över 2,5 mål.

Hos Granada stryker vi MainzSulayman och Lass som går skadade. Sedan får en hel del spelare vila som vanligt, då Granada har en väldigt stor trupp.


Två lag som verkligen vill vinna och det tycker jag öppnar för en tempofylld match med chanser åt båda håll. Rayo spelade 4-2 i sin senaste hemmamatch och det brukar svänga bra på Vallecas. Vi testar överspelet med en insats strax under medel.

/e@sy