logotypNu har det blivit känt att Svenska spel stängt av och polisanmält 14 spelare för att ha använt ett otillåtet program i Svenska spels pokerrum och med detta vunnit ca 1,8 miljoner kr.

Svenska spel informerar på sin hemsida att de stängt av 14 spelare som är misstänkta för fusk genom att ha brutit mot reglerna. I en intervju med VD:n Lennart Käll på Aftonbladet framgår att de har använt en mjukvara som spelat själv i mängder av timmar i sträck utan pauser. Totalt ska de alltså ha vunnit runt 1,8 miljoner genom denna metod. När Svenska spel fryste dessa spelares konton fanns där sammanlagt 108 000 kr.

Svenska spel skriver på sin hemsida att de har en tydlig ambition att kompensera drabbade spelare. Det kan dock vara väldigt svårt att göra en beräkning av ett sådant slag då det dels handlar om tusentals händer, dels att det ofta är flera spelare inblandade i en pokerhand förutom det fuskande datorprogrammet. En annan fråga är förstås hur villiga Svenska spel är ett ge bort över en miljon till sina kunder i detta ärende?