Intresset för detta EM har varit massivt och överträffar omsättningsmässigt EM 2004 med 42 %. Bara finalen beräknas omsätta 270 miljoner kronor enligt bransch estimat. Stora spel kommer även från länder som inte har något deltagande lag i EM.

Patriotiska bet är fortfarande kännetecknande men även fientliga där länder som Finland och Norge i huvudsak gått emot, exempelvis Sverige. EM har dock överlag varit en smärtsam period för bookmakers då 20 av 30 matcher har vunnits av favoriten, vilket även inträffade i de båda semifinalerna. Branschen beräknar att förlora ungefär 27 miljoner kronor om Spanien vinner finalen.

Tyskland gick in som favoriter i EM men har tappat inför finalen då Ladbrokes oddssättare nu ger Spanien vinnarodds på 1,57. Storstjärnan Villa är skadad och verkar missa finalen men många tror inte att detta minskar chanserna för en spansk vinst då Fabregas är ett mycket starkt alternativ. I dagsläget är det ca 50 % av våra spelare som tror att vinsten är säker och endast 30 % tror på Tyskland.

Aktuella odds:

Vinnare av EM
Spanien – 1,57
Tyskland – 2,25

Någon av de tre gör första målet
Podolski, Torres, Fabregas – 2,50
Schweinsteiger, Ballack, Klose – 3,75
Iniesta, Xavi, D. Silva – 5,50
Ramos, Lahm, Metzelder – 13,00