Hos Svenskaspel.se hittar du fem olika spel av typen pick’n’click, vilket är en slags urvalsspel som inte passade under någon annan rubrik och erbjuds enbart på sajten. Gemensamt för alla är att de ger dig en lång rad valmöjligheter och att du måste välja ut ett visst antal av dem och hoppas att du väljer rätt. I spelet Tärning får du till exempel välja ut sju av 35 muggar, och du måste välja rätt för att få någon vinst.

Svenska Spel har erbjudit Pick’n’Click sedan år 2005.

Vad kostar pick’n’click?
Du kan spela från 5 kronor och uppåt.

Vad kan jag vinna?
Du kan vinna upp till 100 000 kronor.

Den exakta vinstchansen varierar beroende på vilket spel du väljer, men nettoutdelningen är 55%. Detta är högre än för till exempel turspelen Joker (39,7%) och Lotto (46%) från Svenska spel, men lägre än för till exempel Stryktipset (65%) som innehåller ett skicklighetselement.

Var kan jag spela?
Svenska spel erbjuder endast Pick’n’Click på Svenskaspel.se. Det existerar alltså inte några fysiska lotter som går att köpa hos ombuden.

Vilka spel finns det?

  1. Diamantjakten – Välj sju av 35 platser på kartan i din jakt på ädla stenar. Maxvinsten (den svarta diamanten) ger 50 gånger insatsen.
  2. Trekortspoker – Välja tre av nio kort och försök bilda en så bra pokerhand som möjligt. Dam + Kung + Ess av samma färg räknas som Royal Straight Flush och ger dig högvinsten.
  3. Hjärter dam – Du har sju steg på dig att hitta så många hjärter dam som möjligt. I första steget väljer du mellan åtta kort, i det sjunde mellan bara två. Sju hjärter dam i rad ger minst 2 500 kronor i vinst.
  4. Yatzy – Välj ut sju av 35 muggar och vilka tärningar som döljer sig under. Det gäller att få så bra Yatzy-kombinationer som möjligt.
  5. Tärning – Välj ut sju av 35 muggar för att se tärningarna under. Högsta möjliga tärningssumma ger högsta möjliga vinst.

Kvitt eller dubbelt
Varje gång du vinner kommer du att erbjudas möjligheten att spela kvitt eller dubbelt. Om du tackar ja har du 50% chans att få din vinst dubblad och 50% risk att förlora den. Om du inte vill riskera din vinst, välj alternativet ”Ta vinst”.

Mer om pick’n'klick

När man köper en Trisslott är det avgjort i samma ögonblick som man väljer lott huruvida man kommer att vinna eller inte. Skrapandet är bara ett sätt att få reda på resultatet. När du spelar på Pick’n’Click är däremot varje spel ett potentiellt vinstspel, och hur det går beror på hur du väljer. Här finns alltså ett interaktivt moment.

Till skillnad från till exempel Trisslotten existerar Pick’n’Click-spelen inte i någon fysisk form. Man kan inte köpa en lott och lägga i ett kuvert och ge bort i present.

Det går att spela Pick’n’Click från 5 kronor och uppåt, så man behöver inte någon stor bankrulle för att ägna sig åt det här spelet. Observera dock att insatsen precis som på en slotmaskin påverkar hur mycket du kan vinna. Den som spelar för minsta insats har inte ens en teoretisk chans att vinna högsta vinsten.

Reglerna för de olika Pick’n’Click-spelen stipulerar ofta olika former av vinstbegränsningar. Om du till exempel får två vinnande kombinationer när du spelar Yatzy får du bara betalt för den som ger högst vinst.

Pick’n’Click är ett snabbt spel och det går att spela hur ofta du vill, sju dagar i veckan. Den som till exempel spelar på Lotto måste vänta på en lottodragning, medan Pick’n’Click passar dig som inte vill dra ut på spelupplevelsen utan vill få veta direkt hur det gick och hur stor eventuell vinst blev. Lottospelaren kan dessutom bara se fram emot några få dragningar per vecka, medan den som spelar Pick’n’Click kan spela precis hur mycket som helst.