Dags för premiär och de som får kicka igång Allsvenskan är Hammarby och Häcken. Där vi har ett hemmalag som har sin styrka i offensiven, speciellt när man spelar på hemmaplan inför sina fanatiska fans. Men märk väl att defensiven har mycket att önska från vad man sett under försäsongen. Häcken har även dom sin styrka i offensiven och jag tror inte man kommer till Tele2 arena för att parkera bussen. Tror på en öppen match, men vad spelas då?

  • Hammarby – Häcken
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.77 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 14.00

Hammarby är alltså nykomlingar i årets allsvenska men det är ju inte vilket nykomling som helst som ju alla säkert vet. Topparna är väldigt höga men dipparna kan vara väldigt låga. På hemmaplan brukar man dock få till det mer än man inte får till det och jag tror absolut att man går för att ta 3 poäng en sådan här premiär inför ett utsålt Tele2. Sen är ju premiärer alltid ovissa, och jag lägger därför ingen fokus i något 1-X-2 spel här.

Bajen har en skadefri trupp, men där några spelare nog behöver lite mer speltid innan dom kan sättas in i en startelva. Jag tänker främst på Philip Haglund och Fredrik Torsteinbö även om den sistnämnde skulle kunna starta men inte redo för 90 min. Sedan är frågan ifall vi får se en Oliver Silverholt på högerbacken eller om det blir nyförvärvet Mats Solheim som man ju hämtade in i sista timmen från Kalmar FF. En spelare som ju Nanne har koll på eftersom det var han som värvade Solheim till Kalmar.

På försäsongen har vi sett att anfallsspelet funkar riktigt bra stundtals vilket man vant sig med under tiden i Superettan, nu är nivån dock högre så gäller att man har stabilitet i topparna. Defensiven har mycket att önska, speciellt på kontringar och på defensiva fasta situationer. Och på just på fasta situationerna defensivt kan man mycket väl få problem mot Häcken som har ett nyförvärv som är ett monster i huvudspelet.

hammarby      häcken

 

Häcken är som alltid ett offensivt skickligt lag med flera spelare som kan det där med att göra sin gubbe. Man har även målgörare i laget som kanske inte fått det att lossna fullt ut än på försäsongen. Och ska jag vara ärlig har jag inte sett mycket av Häcken på försäsongen, men Peter Gerhardsson tränar laget och då ser det ut på samma sätt som det gjort sen han tog över för ett antal år sedan. Styrkan är helt klart i offensiven även i Häcken.

Det förmodade mittbacksparet Diego Lugano och Jasmin Sudic spelade nu i veckan en U21-match och gjorde det bra när man vann 0-1 mot Elfsborgs dito. Och just Lugano är ju en av allsvenskans utropstecken vad gäller värvningar. Ska bli intressant att se honom och tror det kan gå jävligt bra för honom i denna match, han är stark på huvudet och med tanke på hur virrigt Bajens defensiva fasta situationer varit så kan han mycket väl göra mål på en hörna eller en offensiv frispark.

Lagkaptenen Martin Ericsson säger i en intervju inför att dom minsann ska åka dit för att ta 3 poäng så det kommer absolut bli en öppen tillställning det här, en match som har potentialen att bli målrik, upp emot 3-5 mål och att vi då får 1.77 i skrivande stund tar jag alla dagar i veckan.


Hammarby borde vara taggade inför ett utsålt Tele2 Arena och jag tror man kommer försöka gå ut aggressivt. Chanser kommer man absolut att skapa så det känns inte oroande, defensivt lär det se svajigt ut emellanåt precis som det gjort under hela försäsongen. Häcken kommer för att ta 3 poäng vilket också öppnar upp matchen där man har sin styrka i offensiven, men får se upp då Bajen även dom har sin styrka i offensiven. Jag tror det blir målrikt och jag spelar Över 2.5 Mål till oddset 1.77. Insatsen blir ganska hög denna gång. Framåt!

 

Spelar även två sidospel där jag tror att att Häckens mittbackar kan utnyttja en svag punkt i Bajen som är defensiva fasta situationer.
Jasmin Sudic målskytt – 13.00 @ Unibet – 0,5/10 Units
Diego Lugano målskytt – 10.00 @ Unibet – 1/10 Units

/ L’orso