Pokerspelaren Michael Karnjanaprakorn har lovat att donera 100% av all eventuell vinst från World Series of Poker (WSOP) Main Event till välgörande ändamål.

Michael Karnjanaprakorn, som till vardags arbetar som entreprenör i New York, deltog i WSOP förra året och hamnade då i en givande diskussion med pokerproffset Rafe Furst om hur poker skulle kunna fortsätta stödja välgörande ändamål. Resultatet blev ”World Series of Good” – ett initiativ där Karnjanaprakorn, med stöd av Furst, försöker få ihop inköpet på $10 000 genom donationer samtidigt som han lovar att donera all eventuell vinst till organisationerna ”Langston Hughes Academy” och ”Bad Beat on Cancer”. Bad Beat on Cancer är redan en välkänd organisation bland pokerspelare och bland annat Phil Hellmuth, Phil Ivey, Chris Ferguson, Howard Ledered, Andy Bloch och Annie Duke donerar redan 1% av sina vinster till organisationen.

Vid sidan av Furst har både Duke och Ali Nejad lovat att förse Karnjanaprakorn med coaching om han lyckas få ihop till inköpet, för att öka hans chanser till en bra WSOP placering.

Än så länge har ”World Series of Good” fått ihop $625. Mer information går att få på KickStarter, en välrenommerad webbsida för insamlingar på nätet. Adressen till insamlingen är http://www.kickstarter.com/projects/mikekarnj/world-series-of-good.

”World Series of Good” har även en egen hemsida, http://www.worldseriesofgood.com, där pokerspelare kan anmäla sig för att öronmärka en del av eventuella WSOP vinster till någon välgörenhetsorganisation som ligger dem varmt om hjärtat. Man väljer själv hur många procent man önskar donera samt till vilken organisation.

Langston Hughes Academy

Langston Hughes Academy vänder sig till barn som går i Middle School, det vill säga barn som är kring 11-14 år gamla. Organisationen, som verkar i New Orleans, bildades efter orkanen Katrinas härjningar och har tagit sitt namn efter den berömde poeten Langston Hughes från Harlem.

Bad Beat on Cancer

Bad Beat on Cancer är en välkänd organisation bland pokerspelare och har varit aktiv sedan 2003. Den grundades av Phil Gordon som en del av Prevent Cancer Foundation och fungerar genom att pokerspelare donerar från 1% och uppåt av sina turneringsvinster.