Super Bowl 50Super Bowl är en av de enskilt största sporthändelsens som sker varje år. Över 150 miljoner amerikaner bänkar sig framför TV, hela landet står i stort sett stilla under ett par timmar. Super Bowl har börjat fascinerar flera och fler människor runt om i världen och främst i Sverige har det blivit ett måste att se på för många sportnördar där ute och du kan självklart se den grandiosa föreställningen på TV.

I år är det favoriterna Carolina Panthers som möter Denver Broncos hänförd av en världens bästa Quarterbacks genom tiderna, Peyton Manning. Mycket talar för att det är han sista uppträdande och som ni vet slutar det oftast med att stora idrottsmän avslutar sina karriär på bästa möjliga sätt. Super Bowl 50 kommer spela på Levi’s Stadium som till vardags är San Francisco 49ers hemmaarena. Matchen är den 7 februari natten till måndag. 

Carolina Panthers väg till Super Bowl

Carolina Panthers är ett Super Bowl för andra gången i klubben historia. Senast laget nådde Super Bowl var år 2003 där det förlorade mot New England Patriots. Laget har haft en mycket imponerande säsong där det bara har förlorat en match i år och det är inte mycket som talar för att de ska förlora på söndag om inte Denver Brancos Peyton Manning har bestämt sig för något annat. Carolina Panthers har verkligen gått som tåget denna säsong och i slutspelet körde de över förra årets Super Bowl finalister Seattle Sehakws och i konferensfinalen besegrade dem Arizona Cardinals med utklassningsiffrorna 49–15.

Denver Broncos väg till Super Bowl

Denver Broncos är i Super Bowl för åttonde gången i lagets historia där de senaste var i Super Bowl år 2013. Denver Bronocs har inte haft en lika imponerade säsong som Carolina Panthers. Det har vunnit 12 matcher och förlorat fyra matcher. Det som är Denver Brancos absolut största stryka är att deras försvar och att det har legendaren Petyon Manning som styr och ställer laget med sina fenomenala passningar. Peyton Manning rankas som en av det bästa QB’s i historien, han tog Denver Broncos till Super Bowl 2013 och innan det har han vunnit Super Bowl med Indianapolis Colts. Denver Brancos besegrade lag som Pittsburgh Steelers och New England Patriots vilket tyder på enorm styrka.

Vem vinner Super Bowl?

Vem som kommer stå som den slutliga segraren är alltid extremt svårt att förutspå när det kommer till Super Bowl därför är det extra spännande att spela på Super Bowl. Dessutom är det väldigt svårt att ta sig till Super Bowl de är få förunnat att spela en Super Bowl final flera gånger under en karriär.

En sådan sak som att under de fem senaste Super Bowlsen har underdogsen vunnit fyra gånger. Det säger det mesta, det är en enorm press att springa ut på en fullsatt arena där du vet att stort sett hela landet tittar på dig. Ett enda lite misstag kan betyda att dit lag förlorar.  Det här mycket press och nervositet där rutin faktiskt har en ganska stor roll.

Det sägs att det är Peyon Manning sista match i karriären och oftast när det kommer till amerikanska sporter brukar legendaren få avsluta på det absolut bästa sättet. Vem som vinner kommer ni kunna läsa mer om när det kommer till våra rekar.

Bästa Super Bowl odds

Super Bowl odds finns det mängder av. Var noggrann med att titta igenom spelbolagen för att se vilka som erbjuder de bästa oddsen. Under Super Bowl finns det många spännande bett att lägga där du bland annat kan spela på vem som gör den längsta touchdown, vem som gör den första touchdown, om det blir över eller under ett vist antal poäng i matchen med många flera spel.

Dessutom kommer du hitta en drös av extra erbjudanden en dag som denna. För dig som aldrig spelat på Super Bowl och hade tänkt gör det för första gången så rekommenderar vi att du utnyttjar Unibets 100 kr riskfria spel på Super Bowl 50. Vinner du kommer du vinna de pengarna och förlorar du kommer du få tillbaka pengarna. Ett utmärkt sätt att spela på Super Bowl.