Istravet i Åre drar igång nästa fredag, den 6/3, och flera toppkuskar är på plats i fjällen. Erik Adielsson, Daniel Olsson, Thomas Uhrberg, Peter Ingves och Jomar Blekkan kommer alla att köra lopp på Åresjöns is.

-”Istravet i Åre har en lång tradition. Vi hoppas att årets tävlingar kommer locka mycket publik”, säger Kerstin Wallentin, Kommunikationsdirektör på ATG.

Totalt kommer fyra lopp att köras på den upplogade 1000-metersbanan: ett kallblodslopp och tre varmblodslopp.

-”Det går att spela till loppen hos alla ATG-ombud och via ATG.se, spelformerna är Vinnare, Plats, Tvilling (i alla loppen) och Trio (i ett lopp). Och vi kommer även att ha spelkassor ute på isen där publiken kan spela”, säger Kerstin.

Årets istrav är ett samarbete mellan ATG, STC, travskolan Wången, Östersundstravet, Åre och Holiday Club och drar igång kl 15.00 på Åresjöns is. Det första loppet startar kl 16.00 och förutom de fyra loppen blir det ponnylopp och turer med hästsläde.

Hela dagen avslutas med After Trot och prisutdelning på Holiday Club, där Markus Fagervall, Jesper Blomqvist och Lars Frölander med respektive danspartner från TV4:s ”Stjärnor på is” kommer att uppträda.