Tyskland U21 när de vann straffläggningen

So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye

U21-EM står inför sin sista match för det här mästerskapet. Det har varit ett fartfyllt mästerskap, och även om Sverige inte fick med sig resultaten som krävdes så har det ändå varit underhållande fotboll att tillgå i en annars mästerskapslös sommar, och vi har fått sett många av morgondagens stjärnor visa upp sig. Och en del av dagens stjärnor för den delen, med spelare som redan gjort ett namn för sig, till exempel Hector Bellerin och Marco Asensio i det spanska laget eller Serge Gnabry i det tyska landslaget.

Det har varit en kort och härlig turnering med skrällar i form av Slovakien och Tjeckien som ställt till det för storlagen, samt en hög nivå av kalenderbiteri för att hänga med i byråkratin i vilka som skulle bli bästa tvåa. Och med skrällar så omkullkastades tabellerna ständigt. Riktigt roligt att sitta med livetabellerna framme när det skulle avgöras i den sista omgången i grupperna.

Better caul Saúl?

Spanien har aldrig vacklat under turneringen, trots att man inför den sista gruppspelsmatchen bytte ut hela elvan så vann man och höll nollan mot Serbien med 1-0. Mot Italien var den ordinarie startelvan som fick förtroendet, och det var ett Saúl-hattrick som avgjorde till La Seleccións fördel när de vann med 3-1 i semifinalen.
Nu ställs de mot Tyskland som, även de är ett av turneringens bästa lag och trupper. För Tyskland blev det lite mer turbulent då man förlorade sista gruppspelsmatchen mot Italien men ändå avancerade som bästa tvåa.
I semifinalen mot England var det inte heller helt självklart vilka som skulle gå vidare då resultatet var 2-2 efter full tid, och inte ens förlängning kunde avgöra matchen. Det fick avgöras på straffar och tyskarna drog det längsta strået och avancerade till final.

 

Fredagens final

Hyperintressant match och det känns verkligen som att det är de två bästa lagen som möts i en final. Men Spanien får bära favoritskapet med oddset 1.90 medan Tyskland ligger på 3.75 och krysset 3.45.

Spela på U21-EM hos Nordicbet

NordicBet erbjuder bäst odds ända ner till Division 5!