I februari 2011 införde Spanien en ny spellag och det fanns förhoppningar om att ett licenssystem skulle vara redo att tas i bruk vid årsskiftet 2011/2012.

När tisdfristen för att ansöka om spansk spellicens gick ut den 14 december 2011 visade det sig dock att över 60 stycken operatörer hade skickat in ansökningar, något som de spanska myndigheterna måste ha varit oförberedda på för de har nu meddelat att genomgången av ansökningarna inte kommer att vara klar förrän om sex månader.

Att spellicenser inte kommer att börja delas ut förrän om sex månader innebär samtidigt att spanska spelare kan fortsätta spela på internationella sajter till den 30 juni 2012.

Spanska myndigheter har inte offentliggjort vilka operatörer det som har ansökt om spansk spellicens, men stora aktörer som PokerStars, 888, Ladbrokes och bwin.party har alla talat om att de är intresserade av att verka på den spanska spelmarknaden. Även Groupe Bernard Tapie, som snart kommer att bli ägare till Full Tilt Poker om allt går vägen, har sagt att de har skickat in en ansökan om spansk spellicens.