MFF tog sitt tjugonde SM-guld 2017 och fick sin andra stjärna på bröstet och befäste sin ledning som Sveriges mest framgångsrika klubb genom tiderna. Efter guldet väntade en spelarflykt vilket har tvingat Daniel Andersson att öppna plånboken och värva in nya stjärnskott som ska ta laget till Europa, cupguld och ytterligare ett SM-guld. Nu befinner sig laget på träningsläger i Florida och det verkar vara en trupp i harmoni trots allt som hänt runtomkring.

Det är ingen hemlighet att en MFF-spelare är misstänkt för fem fall av våldtäkt/sexuellt utnyttjade av barn och MFF har stängt av spelaren från matchspel fram tills att domen är klar! Spelaren har lämnats hemma och inte följt med övriga laget ner till Bradenton i Florida.

Efter att ha haft Bradenton som återvändande ort för träningsläger ändrade MFF om och körde Dubai inför säsongen 2016 och dubbla träningsläger till Spanien inför 2017. Nu har man återvänt till Florida som var platsen för bägge lägren inför säsongen 2014 och 2015 – som var åren då Malmö lyckades ta sig till Europas finrum och deltagande Champions Leagues gruppspel.

Truppen inför säsongen 2018

Det var inga dussinspelare som lämnade MFF efter det 20:e guldet. Anton Tinnerholm, Jo-Inge Berget, Wolf Eikrem, Erdal Rakip och Anders Christiansen lämnade varav det bara var den sistnämnda som inte gick som Bosman. Det har gjort att Danne tvingats värva in och det rejält. Ytterbacken/wingbacken Binaku värvades från häcken och högerbacken Eric Larsson plockades in från Sundsvall. Dessutom har Traustasson med förflutet i Norrköping, Bachirou från Östersund och Sören Rieks från IFK Göteborg värvats in. Tre spelare med förflutet hos toppkonkurrenter och kanske säger det något om Malmös särställning inom svensk fotboll just nu.

Många talanger

Malmö satsar extremt mycket på egna talanger och har skickat upp en hel drös med lärlingar i A-truppen. Vissa har blivit utlånade som Teddy Bergqvist, Dennis Hadzikadunix, Sixten Mohlin och Anton Kralj men många finns med i Florida som Samuel Adrian, Hugo Andersson och Laorent Shabani. Spännande att se hur många av de som finns kvar i truppen när säsongen drar igång. De unga spelarna har i alla fall all möjlighet att utvecklas när MFF plockat in Andreas Georgson vars främsta uppgifter är att ”främja övergången från ungdomslag till A-trupp” som klubben säger på sin hemsida. Malmö har en stor ledarstab vilket märkts tydligt i Florida när 18 ledare står och följer laget vid sidan om träningarna!

Hämta Bonus

Magnus Pehrsson fick kritik hur han skötte Europaspelet i fjol och därför är kraven extra stora att lyckas i år. I sydsvenskans ”MFF-podden” berättade han för några veckor sedan om att Cupguld, SM-guld samt spel i Champions Leagues gruppspel var målen inför säsongen. Inte särskilt låga krav på sig själv, framförallt med tanke på Champions Leagues omstrukturering som verkligen inte gynnar klubbar utanför de stora fotbollsnationerna.

Oddsa på allsvenskan hos ComeOn

Vill du redan nu tippa Malmö eller något annat lag som allsvenska vinnare? Du kan spela på svensk fotboll eller vilken sport du önskar hos ComeOn. Spelbolaget har en skön välkomstbonus på upp till 3000 kronor som gör att du får en fet start när du ska börja oddsa! Besök ComeOn på direkten och ta del av den fina värld som erbjuds hos spelbolaget!

comeon