Spanien U21 är klara för semifinal

Spanien favoriter till guldet

Spanien U21 har gått från klarhet till klarhet och har dominerat spelet och i målprotokollet. Nio mål framåt och ett bakåt är facit än så länge. Fem av målen gjordes i öppningsmatchen mot Makedonien, i en match där Real Madrids Marco Asensio stod för ett hattrick.

Det enda målet man släppte in var mot största konkurrenten Portugal. För övrigt var det ett riktigt drömmål av Bruma och att Spanien släpper in det målet kan ingen riktigt klandras för.

I den sista gruppspelsmatchen mot Serbien var hela elvan utbytt men man tog ändå tre poäng och höll nollan då man vann med 1-0 efter mål från Denis Suarez.

 

Räkna aldrig ut Italien

Italien såg på förhand väldigt intressanta ut med majoriteten av spelarna som tillbringar sin vardag i Serie A-lag. I inledningsmatchen vann man lite skakigt mot Danmark med 2-0, och i den andra matchen underpresterade man totalt mot ett Tjeckien som var piggt och utnyttjade italienarnas misstag i en match som slutade 3-1 till tjeckerna.

I den sista matchen mot Tyskland, i en match som på förhand tycktes vara omöjlig för italienarna att vinna och avancera då de behövde flertalet mål. Men det ingen räknade med var att Danmark skulle vinna mot Tjeckien.
Så när italienarna gjorde 1-0 och det visade sig räcka för både Tyskland och Italien att avancera så var det bara att rulla av matchen.
För Italien innebar det ett säkert avancemang och för Tyskland innebar det att man slapp Spanien i semifinalen, så båda länderna var rätt nöjda med resultatet.

 

Kvällens drabbning

Vad tror vi om kvällens drabbning då? För Italiens del handlar det nog om att försöka stänga ner Spanien och gå på kontringar då Spanien lär stå högt och lira boll. Spanien ska vara det bättre laget baserat på det vi har sett hittills. Men Italien i turneringar är inga man ska räkna ut utan de kan mycket väl kasta omkull många förhandstips. Krysset finns till 3.65 medan halvgarderingen x2 ligger på 2.10, båda finns att hämta hos Bethard.

 

Spela på U21-EM hos Bethard

Bethard ger bäst odds på fotboll