Det är smått komiskt hur fort det här EM-slutspelet har gått. I kväll spelas alltså EM-finalen i det här mästerskapet. Efter tajta kvart- och semifinaler är det Spanien och Italien som möts. En av matchens frontfigurer är absolut Mario Balotelli, som senast mot Tyskland gjorde en perfekt insats. I kvällens match tror jag att han är het igen, med en hel del skott på mål.

Match: Spanien – Italien
Spel: Mario Balotelli över 1,5 skott på mål
Odds: 1,72
Bolag: Unibet
Insats: 7/10

För de här två laget inleddes mästerskapet med en match mot varandra. Då tillskrevs resultatet 1-1, men eftersom det här speltipset handlar om en viss Super Mario kan vi konstatera att han efter en blek insats blev utbytt tidigt i andra halvlek. Inhopparen, Antonio Di Natale, gjorde matchens första mål, och spekulationerna om vem som skulle starta i nästa match mot Kroatien var intensiva. Balotelli eller Di Natale?

När laguppställningen presenterades en timme före avspark var det på nytt Super Mario som höll till i anfallet. Scenariot återspeglades sig. Matchresultat 1-1. Balotelli utbytt i minut 70 – Di Natale in.

I ödesmatchen mot Irland fick Prandelli se sig besegrad. Balotelli fick inleda matchen på bänken. Men det känns som att det var här han vaknade till liv. När matchen stod 1-0, och Irland pressade på för en ärofylld kvittering byttes han in. En hungrig Super Mario som i slutskedet av matchen gjorde ett konstmål.

Väl i kvartsfinalen var det på nytt dags för Balotelli i startuppställningen. Här mot England och det var en målsugen Mario. Hela elva stycken skott mot mål avfyrades. Dock inget mål i den här matchen. Efter straffsparksläggning, där Mario gjorde ett av målen för Italien, ställdes man mot Tyskland i en kvartsfinal.

Ja, här vet vi alla hur det slutade. Det dröjde endast tjugo minuter innan Balotellis anfallskompis, Cassano, kom loss på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg till honom och 1-0 var ett faktum. Nio minuter före halvtidsvilan var det tid igen. Ett friläge där Mario gör det enda rätta (?) och bombar upp bollen i det högra krysset. Otroligt snyggt.

På 331 minuter har Mario skjutit 24 skott varav 11 av dessa har träffat mål. Men ju mer det har gått av turneringen, desto fler skott har han vågat avfyra.

Unibet erbjuder 1,72 på att han skjuter över 1,5 skott på mål. Det tycker jag som känns ett klockrent spel, eftersom han, precis som Italien, växt in turneringen på ett perfekt sätt. Han vågar ta fler avslut, och nu när han ett gott självförtroende lär han inte vara rädd för att ta avslut.

Jag vill dock poängtera att det är endast SKOTT som räknas. Om han skulle nicka, knäa eller brösta på mål så ingår inte det i vårt spel.

/Mikel