Det är dags för EM-slutspelet tredje kvartsfinal. Turen kommit till Spanien – Frankrike. Båda lagen kommer från två mindre självklara insatser. Spanien lyckades trots det besegra Kroatien med 2-1, medan Frankrike – som vi alla vet – förlorade mot Sverige med 2-0. Nu ställs man mot varandra i en kvartsfinal och jag tror att Spanien kommer dominera bollinnehavet.

Match: Spanien – Frankrike
Spel: Spanien över 58 % i bollinnehav
Odds: 1,85
Insats: 7/10
Bolag: Unibet

De senaste dagarna har det rapporteras från medier om interna stridigheter i det franska lägret. Mot Sverige gjorde man en dålig insats, och efter matchen bråkades det i omklädningsrummet. Även om Frankrikes förbundskapten, Laurent Blanc, naturligtvis försöker tona ner det hela har olika spelare uttryckt oro över situationen. En av spelarna som uttryckt sin oro är Chelsea-spelaren Florent Malouda. Idag rapporteras det dessutom om att Frankrike hållt ett krismöte, där spelarna gått till attack mot Samir Nasri.

Men nu till det fotbollsmässiga. Min känsla inför den här matchen att Spanien kommer att manövrera ut det franska försvaret genom sitt possessionsspel. I min bok finns det då två högintressanta spel. Det ena, och det som jag haft fokus på ett bra tag, är en rak Spanien-seger. Men eftersom jag anser att det finns gott om fog för att kunna ifrågasätta den spanska effektiveten framför mål, tycker jag att ett bollinnehavsspel är strået vassare.

När Spanien premiärspelade och motståndet var Italien fick man till ett bollinnehav på 60 %. Detta har man följt upp med 66 % mot Irland och 71 % mot Kroatien. Frankrike är visserligen ett lag som också gillar att ha mycket boll. De har – precis som Spanien – också vunnit bollinnehavet i alla sina matcher. Men nu när motståndarna heter Spanien kommer man se sig besegrade i bollinnehavskampen. Det finns många landslag som strävar efter att bedriva ett effektivt och bra posessionsspel, men det finns inget landslag som kan mäta sig med Spanien, som alltid har ett högt bollinnehav. Det tror jag man kommer ha idag med och spelar därför:

Spanien över 58 % i bollinnehav med 7/10 units.