Sorel MizziPartyPoker Premier League VII är nu över och Sorel Mizzi har korats till segrare på Playground Poker Club i Montreal. Detta är första gången PartyPoker Premier League hålls i Kanada, och passande nog blev det kanadensaren Mizzi som tog hem förstaplatsen.

”Det är fantastiskt att vara mästare i Party Poker Premier League,” sa Mizzi i en intervju efter segern. ”Jag tror att vändpunkten var de stora potterna med Colman som lät mig ta en så massiv ledning inför heads-up mot Jeff. Han påbörjade en comeback men jag var säker på att jag skulle vinna.”

PartyPoker Premier League VII hade ett inköp på $125 000 och tolv spelare deltog – samtliga välmeriterade turneringsproffs.

Fyra heat

PartyPoker Premier League är en turneringsserie för Sit ‘n Go. I år spelade varje deltagare i totalt fyra grundomgångar (heat) och hur bra man placerade sig i de olika grundomgångarna avgjorde hur många poäng man fick. Varje poäng innebar att man erhöll $2 000 ur prispotten för PartyPoker Premier League VII, och de fyra spelare som fick ihop flest poäng gick dessutom automatiskt vidare till finalbordet. De spelare som hamnade på plats 5-8 på poänglistan fick möta varandra för att avgöra vilka två som skulle få de återstående platserna vid finalbordet.

Det blev Sorel Mizzi, Jeff Gross, Brian Rast och Dan Colman som gick vidare direkt till finalbordet, medan Jonathan Duhamel, Jason Koon, Scott Seiver och Daniel Cates fick möta varandra i en serie heads-up matcher. Det var principen bäst-av-tre som gällde, och efter en stunds intensivt heads-up spelande stod det klart att det var Koon och Seiver som tagit sig vidare till finalen.

Final

Trots att Brian Rast direktkvalificerat sig blev han förste person att lämna finalbordet. Han följdes av Jason Koon och Scott Seiver, och en stund senare åkte lämnade även Dan Colman bordet vilket innebar att heads-up kunde sätta igång.

Vid den här tidpunkten hade Sorel Mizzi ett enormt övertag och satt med drygt 1,8 miljoner mot Jeff Gross 210 000. Det blev dock inte någon promenadseger för Mizzi utan Gross bjöd på mycket hårt motstånd och lyckades inte bara jämna ut situationen utan tog faktiskt över ledningen under en period.

Till slut blev det dock Mizzi som vann turneringens sista hand, med spader dam och spader åtta på hand mot Gross pocketdamer. Gross gick all-in innan floppen och blev synad av Mizzi som befann sig i underläge. Två spader på floppen och en på turnen gav dock färg åt Mizzi och Gross fick nöja sig med en andraplats i PartyPoker Premier League VII.

Mizzi fick $400 000 för sin förstaplats + $66 000 för de poäng han samlat ihop i grundomgångarna. Gross hade samlat på sig ännu fler poäng och inkasserade $74 000 för dem + de $200 000 han fick för sin andraplats.

Utbetalningar i PartyPoker Premier League VII

Sorel Mizzi$466 000
Jeff Gross$274 000
Dan Colman$194 000
Scott Seiver$130 000
Jason Koon$118 000
Brian Rast$102 000
Jonathan Duhamel$52 000
Daniel Cates$48 000
Antonio Esfandiari$40 000
Phil Laak$38 000
Dan Shak$20 000
Vanessa Selbst$18 000

Vinn resepaket till WPT Prague Main Event hos PartyPoker

Prag är den plats man vill befinna sig på i december om man älskar poker, då äger nämligen en stor pokerfestival rum i den tjeckiska huvudstaden. Massor av olika turneringar kommer att arrangeras, och det blir dessutom diverse kringevent att delta i samt goda möjligheter till kontantbordsspel.

Ett sätt att ta sig till Prag är ett vinna ett resepaket till World Poker Tour (WPT) Prague Main Event hos PartyPoker. WPT Prague Main Event kommer att äga rum den 15-21 december 2013 och hos PartyPoker kan du vinna resepaket värda $6 100 styck.

Varje resepaket innehåller följande:

  • Inköp till WPT Prague Main Event
  • Sex nätters boende på hotell i Prag
  • $800 i rese- och fickpengar

Du har fram till och med den 8 december på dig att lägga vantarna på ett resepaket hos PartyPoker, vilket innebär att det börjar bli bråttom nu eftersom det bara är på söndagarna som kvalturneringar med garanterat resepaket i potten äger rum. Vill du ta den långa vägen via satelliter är det hög tid att starta nu. Ett snabbare alternativ är att köpa in sig direkt till en kvalturnering, men det kostar $325. Nästa kvalturnering hålls den 1 december, och sedan följer den allra sista kvalturneringen den 8 december.

Satelliter finns tillgängliga helt gratis hos PartyPoker varje dag, så det är fullt möjligt att vinna ett resepaket utan att satsa några pengar. För dig som hellre köper in dig på högre nivå finns turneringar tillgängliga för $1, $3 och $35.

Mer information hittar du hos PartyPoker.