Grand Prix dAmeriqueDet börjar verkligen dra ihop sig nu och det är i skrivande stund bara två veckor kvar till starten i Prix d’Amérique, som är världens mest kända och universums tuffaste travlopp. Datumet att markera med den stora pennan är söndagen den 25 januari. Loppet går vid kl. 16:20 svensk tid.

Under de senaste månaderna har ett antal kvalificeringslopp till Prix d’Amérique körts och startfältet är numera nästan komplett. De sista loppen körs på söndagen (11 januari) och det är ett antal svenska hästar som siktar på att göra bra resultat för att knipa en plats i startfältet om två veckor.

Prix de Belgique

Prix de Belgique körs som det första loppet på Vincennes på söndagen. Loppet är det sista av fyra B-lopp, genom vilka ekipage kan samla poäng för att vinna en startplats. I det här loppet finns två svenska hästar med, nämligen Kadett C.D. och Elles W. Phedo.

Fakta om Prix de Belgique
Öppet för hästar 3-10 år
Voltstart
Distans: 2850 m
Prissumma 120 000 euro

Prix Tenor de Baune

I Prix Tenor de Baune, som går som andralopp på söndagen, är de svenska hästarna Moving On, Solvato, Mosaique Face, Claes Boko och Chelsea Boko anmälda till start. Solvato är, och ska vara, storfavorit. Vinnaren i loppen kniper automatiskt en plats till Prix d’Amérique.

Fakta om Prix Tenor de Baune
Öppet för 6-åringar
Voltstart
Distans: 2700 m
Prissumma 120 000 euro