Återigen dags för en kortare summering av veckan och helgen som har passerat, något senare än det som var tilltänkt från start, så vi plockar med det som är någorlunda färskt i minnet.

6 speltips blev det från min sida under helgen (fredagkväll-söndag) med 3 vinster. Bortsett från ett rejält fiasko i Pixbo (innebandy till 1,65) något jag får vara nöjd med då övriga rekommenderade odds stod i 4,0, 4,75, 2,7, 2,33 och 9,0. Det sistnämnda, även det i innebandy, var i mötet mellan Helsingborg och Tyresö där bortalaget var i ledning tills det återstod 4 minuter av matchen. Att vara så nära till det skyhöga oddset på 9 ggr pengerna sved något.

UFC-galan (UFC on Fuel TV 8) som gick i Japan var väl ingen höjdare i överlag, men de två matcherna som var högst rankade på kortet bjöd på stor underhållning. Det enda spelförslaget låg på Mark Hunt (2,70) mot Stefan Struve, där Super Samoan gick på en hänsynslös knock i inledningen av den tredje ronden. Detta kostade Struve en fraktur i käken och han fick inte med sig samtliga tänder hem för den delen heller. Återigen kunde holländaren inte utnyttja sin reach advantage trots en längdskillnad på nästan 40 cm (!). Så länge fighten hölls på fötterna var Hunt minst ett och två nummer större. Hoppas att den gamle K1-hjälten får gå en fight mot någon bland topp-5 inom kort.

Om det sedan var en riktigt fin fight, så var till och the main event mellan den gamle legendaren Wanderlei Silva och Brian Stann än mer fartfylld. En sluggfest från start till mål som i stora drag påminde om ett vilt slagsmål på krogen mellan två hyfsat överserverade kombattanter som vägrade vika ner sig. Silva avgick med segern i början av andra. Inte mer än rätt att både han och Hunt fick pris för knockout of the night och därmed en bonus på 50 000 dollar var.

Som det sedan nämndes i spelförslaget, så trodde jag att vi kunde få se några skrällar på kortet. Privat spelades ett dubbelsystem med 5 underdogs (odds 2,75-3,75) på huvudkortet där 3 satt, däribland Mark Hunt och Wanderlei Silva. Undrar om jag hoppade och studsade av glädje när Takanori Gomi blev fullständigt rånad via ett delat domslut. Inte kokade man mindre när motståndaren Diego Sanchez, som är slut som artist, hävdade att han ansåg att vinsten var välförtjänt. En rejäl skandal och ingenting annat.

FC Barcelona har nu två mindre briljanta veckor bakom sig. Nu har man förlorat två matcher i följd mot antagonisten Real Madrid, ett lag man tidigare har haft ett stort övertag på de senaste åren. Trots att den senaste matchen var i ligaspelet som borde vara avgjord så tror jag ändå att det svider en hel del om man ser till på vilket sätt matcherna förlorades på. Jag tycker till och med att Barcas prestation i lördags var svagare än det som levererades i cupmatchen.

Man har nu förlorat 3 av sina 4 senaste matcher och så pass tungt har det inte gått för laget sedan en period i 2008 under Frank Riijkaards ledning. Utan att ha det på papper så tror jag knappt att man har vunnit hälften av sina matcher sedan nyårsskiftet och man har ett väldigt jobbigt underläge att vända mot Milan i Champions League nästa vecka.

En del av detta tror jag ligger i ett bristande ledarskap till följd av ett självförtroende som har fått sig en törn. Samtidigt ett tecken på att inte vilken skojare som helst (man har väl stött på en och annan lirare som har hävdat att dennes farbror hade kunnat stå för ett minst lika godkänt jobb) hade kunnat uppnå ett antal fantastiska resultat de senaste åren.

Tito Vilanovas sjukdom var nog ett hårdare slag mot laget än vad man kunde tro från början. Under sin tid som Josep Guardiolas högra hand var han den som hade merparten av kontakten med spelarna och han är därmed en person truppen känner sig väldigt trygga vid. Nu var Jordi Roura visserligen inte direkt vaktmästare när säsongen drog igång, men jag är något tveksam till om han var redo till att sköta den här uppgiften medan Tito återhämtar sig från sin behandling. Relativt övertygad om att hans röst saknas i omklädningsrummet.


En omgång återstår av den svenska superligan i innebandy. Det står klart att Storvreta är seriesegrare och får därmed fördel av hemmaplan i kvarten och (för dit går dem) semin. Granlo, som spelar borta mot Falun ikväll, kan via minst 2 poäng säkra sin plats i slutspelet. Caperiotäby har den sista platsen i nuläget, 2 poäng före AIK. Båda har bortamatcher i den sista omgången med skillnaden att det ena laget har en något mer överkomlig motståndare.

Karlstad är avsågat sedan tidigare och kommer spela i Allsvenskan nästa säsong. Återstår att se om det är Jönköping eller Tyresö som gör dem sällskap nedåt, där smålänningarna har ett försprång på 2 poäng i nuläget. Mer om det till helgen.


Ett speltips uppe på menyn från min sida. Båda lagen gör mål i Aston Villa – Manchester City, avspark 21.00. Återkommer med ett objekt från Champions League-fotbollen imorgon. Ni kan även följa mig via twitter: @Puyol_SpelaSpel

/Puyol