Elfsborg

Det är två formsvaga lag som ställs mot varandra på fredagskvällen när Jönköpings Södra tar emot Elfsborg.

J-Södra är formsvagt då de har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Vinsten blev de ”tilldelade” lite turligt då Hammarby åkte på ett tidigt rött kort och Södra fick straff i situationen. matchen slutade 1-0 till de grönvita. J-Södra har bara gjort 18 framåt på 19 matcher och man har släppt in 32 baljor.

Elfsborg i ännu en svacka

Elfsborg i sin tur är inte mycket bättre. De har förlorat tre av sina fem senaste matcher och övriga två är ett kryss och en vinst. I den senaste matchen spelade man mot Blåvitt hemma i Borås i det så kallade ”El Västico”. Elfsborg tog ledningen efter mindre än två spelminuter, men Göteborg kunde vända matchen till en 2-1-seger.

Det har varit lite rock n’ roll över Elfsborg i år och det kladdas en hel del i målprotokollet till höger och vänster. Man har gjort näst flest mål i serien med 35 fullträffar trots att man ligger på en tiondeplats. Överlägsna serieledarna Malmö ligger på 37. Men dessvärre har det varit problem i defensiven och man har släppt in 29 mål. Tyvärr för Elfsborgs del så är försvararen Jörgen Horn avstängd.

 

Jönköpings Södra (L–L–W–L–L)
13 augusti Jönköping – Örebro 1–2
5 augusti Halmstad – Jönköping 6–1
29 juli Jönköping – Hammarby 1–0
22 juli Malmö – Jönköping 2–0
17 juli Jönköping – Häcken 0–1

Elfsborg (L–D–L–L–W)
14 augusti Elfsborg – Göteborg 1–2
5 augusti Örebro – Elfsborg 2–2
29 juli Elfsborg – Sirius 0–2
24 juli Hammarby – Elfsborg 2–1
17 juli Elfsborg – Hammarby 3–0

 

Håll ögonen på

J-Södras Tommy Thelin och Daryl Smylie med fyra fullträffar var, samt Elfsborgs Simon Lundevall och Issam Jebali som båda gjort 6 mål var.

Tidigare möten

När lagen har möts på Stadsparksvallen tidigare har det varit fördel J-Södra då raden lyder 8-1-1 vilket är imponerande siffror. Men det ska sägas att det är historiska siffror från 50-tal och så vidare. I modern tid har lagen mötts 3 gånger och då har

 

Spela på Allsvenskan hos ComeOn

ComeOn