Glenn Strömberg och Niklas Wikegård, som normalt tippar fotboll och ishockey för Expekt, laddar nu för fullt inför Europeiska mästerskapen i onlinepoker – ECOOP III – och dess prispott på ca 30 miljoner kronor.

-”Jag har lagt mig i hårdträning. Det här gör jag på allvar, annars är det ingen mening att vara med”, säger Niklas Wikegård.

Glenn Strömberg, som är en van pokerspelare sedan flera år, säger:

-”Jag är en tävlingsmänniska och betraktar mig som en hyfsat duktig pokerspelare. Jag är bra på att räkna snabbt och jag ger mig inte in i leken utan att ha målsättningen att vinna.”

Expekt kör kvaltävlingar (satelliter) i oktober och november inför de 14 huvudtävlingarna i ECOOP III. I satelliterna får den som slår ut Wikegård eller Strömberg en plats i den tredje huvudtävlingen. Wikegård spelar i satelliterna den 14 och 28 oktober samt den 11 november. Strömberg spelar 20 oktober samt den 3 och 17 november.

Wikegård och Strömberg kommer båda att spela i den sista huvudtävlingen som avgörs den 7 december där vinnaren kommer att kamma hem cirka två miljoner kr.

-”Med så mycket pengar på spel finns det inga andra alternativ än att ta detta på djupaste allvar”, konstaterar Niklas Wikegård.

Expekts pokerambassadör Hans Eskilsson spelar också i tre av huvudtävlingarna.