logotypeDet händer mycket just nu i onlinepokervärlden. Full Tilt Poker öppnar snart på nytt och en stor drös pokerrum flyttar in hos nya pokernätverk. Senaste nyheten är IGT:s beslut att lägga ner en del av sin verksamhet, vilket påverkar flera pokerrum.

Inte lång tid efter det kungjorts att nätverket Ongame säljs till Amaya Gaming Group Inc kommer det till känna att IGT (före detta Entraction) avser att flytta sin verksamhet till andra domäner, vilket ska ske den 1 december. IGT lämnar då flera pokerrum efter sig och det är ännu inte bestämt var alla dessa kommer hamna.

Dock verkar några skiftningar vara avgjorda. RedBet Poker som möjliggör för sina spelare att välja mellan två nätverk är delvis en del av IGT. Denna del kommer ny flytta till Ongame. För spelarna kommer inte flytten vara märkbar sägs det, men det återstår att se om Redbet som ”skin” utseendemässigt påverkas.

Det har tidigare rapporterats att 24hPoker och NoiQ kommer flyttas till Microgaming som är en av de stora aktörerna med bland annat Betway och Ladbrokes i sitt nätverk. Även Bet Viktor med flera rum kommer gå samma väg medan Cardbet sägs flytta till Revolution.

Även en gammal trotjänare som Everest Poker har under hösten meddelat att en flytt är nära förestående och då till iPoker.

För spelarna kommer det förmodligen inte märkas nämnvärt. Pokerrummen förblir trots allt densamma medan de inhyses under nya ”tak”.