Pokersajten Pokerstars.net, där man endast kan spela för låtsaspengar, lanserar nu en ny tjänst vid namn Home Games. Home Games gör det möjligt för kompisgäng att anordna turneringar och kontantbordsspel online där endast särskilt inbjudna personer deltar.

För att använda tjänsten klicka du på knappen Home Games hos Pokerstars.net. Du får då skapa en klubb och kan därefter arrangera både turneringar och kontantbord. Resultatlistorna sparas, så det går att till exempel se vem det gått bäst för under en hel säsong. Den som startar klubben blir automatiskt klubbens administratör och får skapa klubbens lobby, välja bordsdesign etc. När man valt ett spel använder man en inbjudningskod för att se till att bara inbjudna gäster kan logga in och delta. Administratören bjuder in genom att skicka ut ett e-postmeddelande som innehåller klubbens namn och inbjudningskoden. Administratören måste därefter manuellt godkänna varje person som vill gå med i klubben. När klubben väl är igång kan administratören utse fler administratörer, så att inte hela klubben står och faller med en viss person.

”Inget i stil med PokerStars Home Games har erbjudits tidigare och det är så lätt att använda,” förklarade Team PokerStars Pro Daniel Negreanu i en videointroduktion till nymodigheten. ”Du har så många valmöjligheter när du öppnar din pokerklubb och du kan anpassa den hur som helst, precis som du skulle göra när du spelar hemma med vännerna.”

Tjänsten finns än så länge bara tillgängligt i en beta-version. Eftersom det här är PokerStars.net tillåts endast spel om låtsaspengar. Home Games förväntas dyka upp på PokerStars.com för spel med riktiga pengar inom kort, så att de som vill spela för riktiga pengar inte behöver gå omvägen via resultatlistorna för att privat reglera vem som har vunnit vad.

I betaversionen kan varje spelare bara skapa en pokerklubb, och det går inte att vara medlem i fler än tre pokerklubbar samtidigt. En klubb får maximalt ha 50 medlemmar. Eftersom alla i klubben förväntas känna varandra kommer det inte att finnas någon moderator i chatten, och PokerStars kommer inte heller att kontrollera om något ”otillåtet samarbete” förekommer.