IK Sirius
Succégänget Sirius tar emot Kalmar. Men inte på hemmaplan utan uppe i Gävle på Gavlevallen då planen på Studenternas IP inte håller allsvensk klass enligt Tävlingskommittén.

Sirius ”slipper” Studenternas

Sirius har nog imponerat på de flesta i årets allsvenska. Kingsley Sarfo är mannen på allas läppar i dessa dagar, men hela laget gör det bra. Man har tagit två fina skalper i form av vinster mot Djurgården och Norrköping, båda på bortaplan. Däremot kom första och enda nederlaget mot IFK Göteborg som lyckades stänga ner finliret på gräsåkern i Uppsala. Nu är det åter konstgräs och det öppnar för det snabba spel som Sirius tycks trivas bäst med. Uppsala kommun har lovat att hyra tio bussar för att skeppa upp Sirius-supportrarna till Gefle.

Mycket pekar på att Kim Bergstrand ställer med samma lag som sist.

Desperat Kalmar i poängbehov

Kalmar parkerar på jumboplatsen efter en usel inledning på årets allsvenska. Laget blev överkörda med 1-5 mot Elfsborg, tog en pinne mot ett taffligt Hammarby på Tele2 och nu senast en förlust på 1-3 mot J-Södra i Smålandsderbyt. Det ser kort och gott inte bra ut och Rasmus Elms skada gör inte saken bättre. Nu väntar utropstecknet Sirius. Frågan är om Peter Swärdh lyckats styra upp spelet.

Kalmar höll krismöte efter förlusten mot J-Södra. Enligt uppgifter satt Nanne Bergstrand på läktaren och antecknade flitigt i ett block. Men enligt ordföranden är förtroendet för Peter Swärdh oförändrat. Hos supportrarna bubblar det desto mer.

Enligt tidningen Barometern väntas det göras vissa ändringar i startelvan. Förutom Rasmus Elm lär mittbacken Biskupovic missa matchen på grund av en hjärnskakning.

Är det här sista chansen för Swärdh?

 

Oddsen

Att Sirius ska vinna matchen finns på Bethard till 2.05

BETHARD