Casinot hos Betsafe har nu lanserat två nya slots – Simsalabim och Jack and the Beanstalk. Båda spelen kommer från Net Entertainment och i vanlig ordning har de uppfunnit finesser som gör spelen mer underhållande och ger fler vinstchanser. Här finns dessutom rejäla maxvinster på nästan 3 miljoner kronor.

Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk är en avancerad videoslot med 5 hjul och 3 insatsrader som inkluderar skattsamling i free spins samt och s k walking wilds med omspinn. Du kan spela 20 insatsrader på olika insatsnivåer och myntvärden. Maxvinsten är 600 000 mynt och med myntvärden på upp till €0,5 gör det att du kan vinna nästan 3 miljoner kronor.

3 eller fler Scatter-symboler aktiverar 10 free spins och får du 3 eller fler scatter-symboler under free spins så aktiveras ytterligare 5 free spins. När du vinner fria spins så spelas en snygg animation upp där Jack blir intrasslad i den snabbväxande bönstjälken och dras med upp bland molnen där jättens slott finns och frispinnen spelas.

Skattsamling
Nyckelsymbolerna som hittas på hjul 5 under free spins låser upp följande wild-funktioner:

  • 2 Insamlade penningsäckar – Samla 3 nyckelsymboler och alla nya Walking Wild-symboler som dyker upp på hjulen görs om till en Stacked Wild med 2 penningsäcksymboler.
  • 3 Insamlade guldhönor -Samla 6 nyckelsymboler och alla nya Walking Wild-symboler som dyker upp på hjulen görs om till en Stacked Wild med 3 guldhönssymboler.
  • Ökande guldharpor -Samla 9 nyckelsymboler och alla nya Walking Wild-symboler som dyker upp på hjulen görs om till en Expanding Wild med en guldharpssymbol.

Walking Wild
När en Wild-symbol dyker upp på hjulen får du ett omspinn. Under omspinn flyttar sig Wild-symbolen ett hjul till vänster och ger spelaren fler vinstchanser. Omspinn fortsätter så länge som Wild-symbolen stannar kvar på hjulen. Alla vinster med Wild-symboler betalar myntvinster x3.

Teoretisk återbetalning till spelaren för det här spelet är 96.3 % vilket är klart godkänt även om det finns högre återbetalning på andra slots. Simsalabim som gås igenom nedan har t ex över 97%.

Simsalabim

Simsalabim är en spelautomat med 5 hjul och 25 insatslinjer som innehåller scatter-vinster, free spins, wild-ersättningar och ett bonusspel där du skall jaga extravinster i ett antal trollkarlshattar (se bild). Maxvinsten på Simsalabin är 225 000 mynt, och med ett myntvärde på upp till €1 får du en maxvinst på strax över 2 miljoner kronor.

Scatter-symboler
Får du 2 eller fler scatter-symboler på vilket hjul som helst så kan du vinna total insats gånger multiplikatorn. Scatter-vinster ger utdelning oberoende av valda insatsrader:

  • 5 Scatters = 200 x insats
  • 4 Scatters = 25 x insats
  • 3 Scatters = 4 x insats
  • 2 Scatters = 2 x insats

Får du 3 eller fler scatter-symboler aktiverar free spins:

  • 5 Scatter-symboler = 30 Free Spins
  • 4 Scatter-symboler = 20 Free Spins
  • 3 Scatter-symboler = 10 Free Spins

Vinster i Free Spins ger x3.

Bonusspelet

Får du 3 eller fler Bonus-symboler på en aktiv insatslinje från vänster till höger så aktiveras bonusspelet, även om det sker vid free spins. Tryck på hattarna för att hitta kaniner och vinna mynt, men trycker du på en tom hatt så avslutas bonusspelet. Storleken på vinsterna i bonusspelet är beroende av hur mycket du satsat i det vanliga spelet.

Teoretisk återbetalning till spelaren för det här spelet är 97.5% vilket är mycket bra – många spelautomater ligger under 97%.