Naby Keita

Keita klar för Liverpool – flyttar nästa sommar

En lång följetong inom silly season är Naby Keitas förmodade flytt till Liverpool. Nu är det äntligen klart, även om den röda klubben får vänta ett år på honom. Å andra sidan fick man ner priset som ryktades vara runt 72 miljoner pund, ner till runt 48 om man kan ha lite tålamod med att få in guineianen. Hur som helst så är det ett nytt transferrekord den här sommaren. Mohamed Salah blev tidernas dyraste Liverpoolspelare på sina 36 miljoner pund som nu blir näst dyrast i Liverpool.

 

Alex Oxlaide-Chamberlain flyttar till Chelsea?

Ett förvånande rykte som har florerat i några dagar, och som idag verkar nå officiell höjd, är transfern av Alex Oxlaide-Chamberlain som tycks lämna det sjunkande skeppet Arsenal för att gå till regerande mästarna Chelsea. Enligt Sky Sports så är parterna överens om en övergång för engelsmannen och det uppges kosta runt 36 miljoner euro.

 

Liverpool värvar Lemar från Monaco?

Ska Liverpool spräcka sitt transferrekord en tredje gång den här sommaren? Det verkar finnas fog för det, då de har bjudit 64 miljoner pund för Monacos Thomas Lemar. Fransmannen har jagats av många engelska toppklubbar på sistone. Framför allt är det Arsenal som varit mest drivande i att försöka göra en affär, men även Manchester United, Chelsea och Tottenham har varit intresserade sägs det.
Monaco har blivit rejält uppköpta av de stora gamarna den här sommaren, med Manchester City som gjorde ett första svep med att plocka både Benjamin Mendy och Bernardo Silva hem till England. Nästa gam var Chelsea som plockade Tiemoue Bakayoko hem till Stamford Bridge. Paris Saint-Germain tycks vara väldigt intresserade av superunderbarnet Kylian Mbappé och en övergång verkar bara vara timmar bort, och så Lemar då som också ser ut att lämna.