Eliaquim Mangala

Silly Season snurrar vidare, och här är dagens rubriker, en del ska tas med en nypa salt, och en del inte.

 

Mittbacken vill lämna Manchester?

Eliaquim Mangala vill lämna Manchester City. Fransmannen trivs inte i klubben och vill flytta från Premier League. Han kom överens med italienska klubben Inter för tre veckor sen om ett flerårskontrakt. Men klubbarna har inte lyckats komma överens om en affär. Detta på grund av att Inter vill låna med en köpoption medan Manchester City enbart vill sälja. Mangala kostade runt 30 miljoner euro när City köpte backen från Porto. Fransmannen kommer att lämna in en transferrequest senare idag (onsdag).

 

Chelsea sparkar Conte – Tuchel in?

Chelea förlorade i öppningsmatchen mot Burnley med 2-3. Det blev krisstämpel direkt samtidigt som Conte veckorna innan premiären ropat efter nyförvärv, samtidigt som klubben skeppade Matic till Manchester United och tidigare under sommaren mer eller mindre sparkat Diego Costa. Krisstämpeln tvättades tillfälligt bort i helgen när man vann mot väloljade Spurs på Wembley med 2-1. Men nu rapporterar tyska Bild att Thomas Tuchel kan bli näste Chelsea-tränare då nuvarande tränaren Antonio Conte sägs ha hamnat på kant med en styrelsemedlem i Chelsea. Förutom Tuchel ska även den föregående Barcelona-tränaren Luis Enrique vara en het kandidat. Huruvida dessa uppgifter stämmer eller ej låter vi vara osagt, men det låter ju lite bisarrt, minst sagt.

 

Arsenal-backen till Inter?

Inter rycker i försvarare och vill ta in Shkodran Mustafi från Arsenal. Men det är inte ett köp det handlar om utan snarare ett lån, det skriver Daily Mirror. Lånedealen skulle i slutändan leda till ett köp för 20 miljoner pund. Shkodran har spelat 27 Premier League-matcher för Gunners sedan han kom för ganska exakt ett år sedan från Valencia.

 

Mbappé till PSG – ännu en jätteaffär i Paris?

Det har varit snack om Kylian Mbappé hela året, och det kommer nya bud kring var den 18-årige supertalangen ska hamna någonstans. Real Madrid och PSG har legat närmast till hands och nu kommer uppgifter från franska RMC att Mbappé har en överenskommelse med PSG på fem år.
Bethard ger oddset 1.15 på att Mbappé går till PSG.

 

Liverpools jakt på en mittback fortsätter?

Efter debaclet med Virgil van Dijk så är Liverpool fortfarande ute efter en mittback för att bredda truppen och eventuellt peta Dejan Lovren. Tyska DW Sports skriver att Schalke 04 har fått ett bud på runt 20 miljoner euro för den tyske landslagsbacken Benedikt Höwedes.