olsson

Jonas Olsson på väg bort från DIF?

Den tidigare landslagsbacken vände hem till svensk fotboll och Djurgården inför säsongen. Efter att ha haft lite skadebekymmer under våren har han gått för fullt de senaste matcherna. Tidigare har det sipprat ut lite osäkra uppgifter om att han eventuellt inte skulle vara nöjd med tillvaron i DIF, och i synnerhet inte med tränare Özcan Melkemichel.

Nu skriver den förvisso tvivelaktiga källan ticinonews.ch att Jonas Olsson sensationellt nog kan vara på väg att bli utlånad till Lugano i den schweiziska högstaligan. Detta dementeras dock av sportchefen Bosse Andersson som säger till fotbollskanalen att han inte hört ”ett dugg” om det. Inte heller skulle han vara missnöjd med situationen i DIF som den schweiziska sajten skriver. ”Han verkar trivas och gjorde två mål senast”, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

…men Olunga ansluter?

Efter att Gustav Engvall lämnat Djurgården och åkt tillbaka till Bristol City för att medverka i deras försäsongsläger. Detta lämnar en lucka på anfallsfronten som DIF nu måste fylla. En som kan bli aktuell att ersätta Engvall är Michael Olunga, kenyanen som lämnade DIF inför säsongen. Han såldes för rekordsumman 40 miljoner till en kinesisk klubb men nu kan sejouren i Kina vara över. Olunga har nämligen skickats ner till reservlaget och är enligt uppgifter inte önskvärd längre. Därför vill hans klubb låna ut honom till Europa så att han kan få speltid. DIF sägs vara mycket intresserade och Olunga själv är sugen på att återvända. En affär känns i dagsläget mycket nära.

Övriga nyheter

  • IFK Norrköpings Christopher Telo lämnar IFK Norrköping redan nu. Enligt fotbolldirekt har han skrivit på för Molde FK i Norge. Det innebär att en 10 år lång era i Norrköping är över.
  • Hammarby förstärker på målvaktsposten med Johan Wiland. Målvakten lämnar Malmö FF direkt och har skrivit på ett kontrakt som gäller för de nästkommande två och ett halvt åren. Detta innebär i sin tur att Ögmundur Kristinsson, som stått samtliga matcher för Bajen i år, kommer att lämna klubben. Hammarby sägs vara villiga att släppa honom gratis.
  • Kalmar FF ersätter brassen Ismael som nyligen blev klar för ryska Akhmat Grozny med norrmannen Harmet Singh. 26-åringen ansluter närmast från polska Wisla Plock. Singh blir Kalmars fjärde sommarförvärv, sedan tidigare har Erton Fejzullahu, Jonathan Ring och Romario skrivit på för krisklubben.

Betta på Silly Season hos ComeOn

comeon-casino