De stora fotbollsligorna ute i Europa ligger spelmässigt nere, men kampen pågår för fullt, på annat håll. Övergångar, spelarbyten, spelarköp och kontraktsförlängningar. Den galnaste transfersommaren någonsin inom fotbollens historia hittills, det är vad år 2009 kommer att kunna skriva in sig i historieböckerna för, med största säkerhet. Några storköp är redan i hamn och bekräftade från båda parter, en del ser ut att kunna genomföras om inga komplikationer, och sen är det givetvis ett evigt diskuterande om att lag är intresserade av att värva stjärnspelare. Här nedan är de allra hetaste ryktena och övergångarna hittills under ”Silly Season”;

Många heta rykten finns nu att läsa sig till. Storklubbarna byter spelare till höger och vänster, och till allt högre summor. Den summan som klarast sticker ut ur mängden är givetvis Real Madrids bud på Cristiano Ronaldo, som vid en övergång ger sin nuvarande klubb, Manchester United, runt 957 miljoner kronor, alltså närmare en miljard. Om köpet skulle genomföras blir det den dyraste övergången någonsin inom fotbollen, med drygt 140 miljoners marginal till näst dyraste. Om köpet skulle gå igenom spekuleras också vilt i hur Manchester United skulle spendera denna summa. Högst på önskelistan har de själva sagt att Bayern Münchens offensive mittfältare Franck Ribery står, tillsammans med Lyons Karim Benzema, två köp som kan gå i hamn om Ronaldo lämnar.

Uniteds engelska konkurrenter i blått har många bollar i luften, och sprider affärsrykten omkring sig. Media uppger att Chelsea är villiga att betala närmare en halv miljard kronor för Athletico Madrids stjärnanfallare, Sergio Agüero, som säger sig vara mycket smickrad. Chelsea håller också på att eventuellt tappa Ashley Cole, som uppger att han inte får den höga lön han själv begär. Ytterligare en möjlig offensiv nyhet för Chelsea kan komma att bli Milans Pato, som Ancelotti (Milans tränare som skrivit på kontrakt för Chelsea kommande säsong) ryktas vilja ha med sig till England.

Arsenal och Liverpool har hållit sig desto lugnare på transferlistorna, än så länge! Arsenal sägs dock vara djupt intresserade av att köpa till sig Wolfsburgs bosniske målspruta, Edin Dzeko, som isåfall skulle bilda anfallspar med Arshavin eller Van Persie. Skulle ”The Gunners” få igenom den affären kan de bli mycket giftiga i höst. Snacket i Liverpool går främst runt huruvida de är intresserade av sin forna målmaskin, Michael Owen, som efter en floppsäsong i Newcastle som slutade i ligadegradering sägs vara tillgänglig för köp. Lagkaptenen Steven Gerrard har uttryckt sina positiva tankar om Owen i media, och en affär är inte omöjlig, då de behöver förstärkningar bredvid Torres då de sålde tillbaka Robbie Keane till Tottenham under pågående säsong.

Bytesvägar mellan Spanien och Italien har öppnats likt aldrig förr i år, och mängder av rykten surrar i luften. Det hetaste är givetvis huruvida Barcelona lyckas köpa till sig Zlatan Ibrahimovic från italienska ligasegraren Inter. Det senaste budet, som uppges accepterbart från Inters sida, sägs vara runt 330 miljoner kronor, plus stjärnstrikern Samuel Etoó. Andra övergångar ligorna emellan är att Sevillas Enzo Maresca uppges vara mycket nära en flytt tillbaka till Italien, och närmst till hand är ”Viola”, Fiorentina, och Maresca själv uttrycker sig att det skulle vara en ära att återvända till Italien.

Dagligen mängder av rykten om olika högintressanta övergångar, vilka går igenom och vilka är bara tomma ord? Spelaspel.se kommer att till början av säsongen 2009/2010 presentera de hetaste övergångarna som ägt rum över sommaren.