Dani Alves i Juventus

 

Cirkus Alves fortsätter sin turné

Dani Alves har gjort en mycket fin säsong i Juventus och var instrumental i Bianconeris framfart i Champions League.
Juve var sånär på att ta trippeln, man vann Coppa Italia och Scudetton, men Real Madrid var för starka i CL-finalen, trots att Juventus tog ledningen i den första halvleken genom ett fint Mandzukic-mål.

Häromdagen blev det klart att Alves bryter kontraktet med den Gamla Damen då han vill ”testa något nytt”. Samtidigt har uppgifter snurrat om att han vill återförenas med Pep Guardiola, Barcelonas gamla tränare som numera håller till i Manchester City.

 

City jagar ytterbackar

City som av många tippades som slutsegrare av Premier League underpresterade men ryckte upp sig på slutet och lyckades ta en tredjeplats och därmed nå Champions League-spel till nästa säsong. De gjorde en riktig vårstädning tidigare i år då man släppte en hel drös spelare, bland annat Pablo Zabaleta, Gael Clichy, Bacary Sagna, Willy Caballero, Jesus Navas och fler lär tillkomma. Samtidigt som man började plocka in nya ansikten som Bernardo Silva från Monaco och Ederson från Benfica. Hursomhelst är det lite kris på ytterbackspositionerna och den gode Pep vill förstärka. Förutom Tottenhams ytterback Kyle Walker som ryktats till City, lite i skymundan, så har vi även Peps gamle vapendragare Dani Alves. De två jobbade ihop i Barcelona och verkar trivas i varandras sällskap.

Dani Alves har motbevisat Barcelona som inte ville förlänga kontraktet med brassen då man trodde han var passé. Alves svarade och gav ett kvitto på att han har kvar i toppfotbollen att göra med sin säsong under Juve då han var fenomenal, och kan säkert vara högst bidragande i ett offensivt lagt City.

 

Enligt Goal.com har Alves nått en personlig överenskommelse om ett kontrakt med Manchester-klubben, och det ryktar sig om ett tvåårskontrakt.

 

 

Spela på ligavinnare hos bet365

bet365 - ett av världens mest kända spelbolag