olunga

Allsvenskan går in i en hektisk period på värvningsfronten, vi har kommit till den tiden på året då sportchefernas telefoner går varma. Här får du det senaste nyheterna från silly season i Allsvenskan. 

AIK växlar upp

AIK har värvat tillbaka Chinedu Obasi, nigerianen som tillbringade förra hösten i klubben och gjorde stor succé. Anfallaren ansluter som bosman efter att hans kontrakt med den kinesiska klubben Shenzen brutits. Kontraktet gäller säsongen ut, till att börja med. Om det blir någon fortsättning efter det återstår att se.

Solna-laget har också plockat in mittbacken Agustin Gómez från Defensa y Justica, samma klubb som anfallaren Nicolas Stefanelli kom ifrån. Den 20 år gamla mittbacken beskrivs som en försvarare med god teknik och fysik. Avtalet är ett lån och gäller säsongen ut. Det finns även en köpoption inbakad i affären.

Djurgården ska ersätta Engvall

Så över till Djurgården där sportchefen Bosse Andersson inte ligger på latsidan. Efter att Gustav Engvall återvänt till Bristol City jagar Blåränderna anfallare. Alternativen som det spekulerats i så här långt är: Gustav Engvall igen, Sam Johnson och Michael Olunga. I samtliga fall rör det sig om lån. ”Super-Bo” har kontakt med alla spelarna, och den som ligger närmast just nu är Michael Olunga. Kenyanen har tillbringat den senaste säsongen i den kinesiska klubben Guizhou Zhicheng men har inte fått särskilt mycket speltid och nu skickats ner till reservlaget. Hans nuvarande klubb vill låna ut anfallaren till Europa och DIF har anmälts sitt intresse. Men det kan bli svårt att lösa då även belgiska och franska klubbar gett sig in i leken.

I Djurgården ryktas det även om eventuella förändringar på mittfältet. En som kan lämna klubben är Jesper Karlström, mittfältaren som inte fått förtroendet ordentligt, i alla fall inte på rätt position. I DIF har han mest spelat som släpande anfallare, vilket är en roll han inte alls behärskar. Nu sägs han vilja lämna Djurgården och enligt uppgifter kan nästa anhalt bli Jönköpings Södra. Det ska då handla om ett lån och i gengäld väntas Robert Gojani gå i motsatt riktning.

Övriga nyheter

  • IFK Norrköping valde att inte förlänga målvakten Michael Langers kontrakt och nu kan han vara på väg till en ny klubb. Och det är inte vilken som helst, målvakten tränar nämligen med Hertha Berlin just nu. Bundesligaklubben har stora skadeproblem på målvaktssidan för närvarande och behöver fylla på med något nytt. Kanske kan Norrköpings gamla burväktare bli den spelaren.
  • Även i Örebro händer det en del. Mittfältaren Devine Naah har återkallats tillbaka till Manchester City efter att ha varit utlånad under våren. Hans ersättare kan bli finländaren Petteri Forsell, till vardags i Cracovia Krakow, Forsell kommer att provspela för ÖSK i några veckor. Det är inte finländarens första kontakt med Sverige, 2013 försökte AIK värva honom men övergången gick i stöpet då han inte fick dispens av förbundet.

Spela på Silly Season hos ComeOn

comeon