Något sen rek men har haft förhinder tidigare och nu när matchen skjöts upp så finns det lite tid kvar. Det är matchen mellan Fognini – Delbonis. Jag torr inte Fognini kan hålla ifrån och vinna i två raka. Delbonis har goda chanser att ta ett set, vilket han gjort i de två tidigare möten.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Rio de Janeiro 
  • Match: Fognini – Delbonis 
  • Spel: Delbonis+1.5 set
  • Odds: 1.62 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 00:30

Delbonis har endast tre matcher på gruset i år. Kunde ha blivit mer om han kunde stå upp bättre mot Bagnis i Sao Paulo, det blev torsk efter att inte kunnat stå emot i tredje set. Andra vann han med 6-2 och där visade han ändå det finns game i honom. Det såg vi inte minst nu i Rio, där han har vunnit mot Schwartzman och Klizan. Den sistnämnda är mer imponerad och på det sättet han gör det på, fullkomlig kross med 6-2, 6-1.

Han är fortfarande ung och en lovande spelare, han spelade till sig tiebreak mot Ferrer förra året samt vann hela Sao Paulo vilket är imponerande och han har en bra gruskarriär framför sig. Nu möter han en något ostabil Fognini som har tappat set i tre av fyra matcher. Han är en spelare som knappt kan hålla en hög nivå i två raka set, det ska alltid vara något han tiltar på och så tappar han fokus. Det har vi även sett i år när han kollapsade totalt mot Vesely och 1-6 i första samt mot Schwartzman 1-6 i andra set.

Han är inte känd för att vara den mest stabila spelare på touren och det händer väldigt ofta att han tappar ett set. I slutet av grussäongen förra året så tappade han set mot bland annat Coric. Han är rutinerad och har av alla sina matcher fått ut en hel del och gjort väldigt mycket bra men på senare hår så har det varit omotiverad settapp och spel som har kostat honom en del.

Delbonis +1.5 set till 1.62 är godkänt och jag spelar det!

@haegge1