Lite nytt från banan så här på morgonkvisten:

Ponnyloppet invigde som vanligt travdagen och trots att klockan precis passerat 10 har folk vallfärdat och börjar bli lite magiskt…

Banan är kanon och vädret är mycket bra. Det kommer att bli kanontider och det känns om att dagen kommer att bli mycket, mycket bra trav dagen lång.

Det är många optimistiska kuskar och tränare som selar ut idag. Det är några som sticker ut lite extra och detta är det senaste jag fått mig till dels.

Braås Palema är fortfarande Åkes absolut bästa chans enligt stallet. Man får värdera detta själv, men det är mycket sällan Åke sätter klar segerchans framför sina starthästar.

Det kommer att bli hård körning i första dubbeln då minst tre hästar med framspår ska göra allt för att komma till tät. Detta gynnar O `Grady oerhört och han är vårt klara spikförslag fortfarande.

Swedishman i avslutningen ska vara något utöver det vanliga. Enligt det vi hört från våra kontakter kan det vara en av de bättre franska hästarna som startat i Harpers och då är det en och annan som gjort bra ifrån sig tidigare.

Tamla Celeber kommer inte att kunna svara spets om man frågar Walmann. Hästen öppnade bra sist, men övriga lade sig på rygg och detta kan betyda att hon får dra tåget sista varvet och är en favorit i fara.

Ludde är mycket uppåt på Vici Lane och det på ett kontrollerat sätt. Den mannen är oftast överoptimistisk, men denna gång känns det ärligt och genomtänkt – pass upp!

Lycka till!