PokerStars World Championship of Online Poker (WCOOP) pågår just nu för fullt och den svenske spelare som tagit hem mest prispengar är vic_xcites från Göteborg som vann $190 000 i Event #21, en $215 No Limit Texas Hold’em turnering som lockade drygt 10 000 deltagre.

Med tre deltagare kvar slöts ett avtal där alla pengar utom $30 000 delades upp i förväg. Vic_xcites åkte så småningom ut till en tredjeplats. På åttonde plats i samma turnering hamnade svensken Sircall från Lomma, som därmed belönades med $23 082.

Under veckan som gått offentliggjorde EU-domstolen en dom som fastslår att tyska statens spelmonopol strider mot EG-rätten och måste avskaffas. Domstolen anser att spelmonopolet inte kan rättfärdigas eftersom ”de tyska reglerna inte begränsar turspel på ett konsekvent och systematiskt vis”. Den tyska staten motiverar sitt spelmonopol med att det skulle fungera preventivt, men EU-domstolen anser alltså att så inte kan sägas vara fallet mot bakgrund av det tyska regelverket.

Litauens landslag i basket har gjort en häpnadsväckande uppryckning efter att ha tagits under pokerproffset Tony G:s vingar. Litauens landslag lyckades inte ens kvala in till VM, men efter att Tony G blivit deras sponsor och bland annat gjort det möjligt för laget att ansöka om en av fyra wildcard-platser i VM har laget inte haft annat än framgångar. Först fick man en av de åtråvärda wildcardplatserna, sedan vann man samtliga gruppspelsmatcher, slog ut Kina i åttondelsfinalen och besegrade Argentina i kvartsfinalen.

Michael Mizrachi har blivit stämd för avtalsbrott av företaget Deliverance Poker. I samband med Mizrachis bejublade prestationer under sommarens World Series of Poker ingick Mizrachi ett sponsoravtal med Tiltware, något som inte föll i god jord hos Deliverance Poker eftersom de – enligt stämningsansökan – redan hade kontrakterat Mizrachi. Varken Mizrachi eller Tiltware / Full Tilt Poker har ännu kommenterat anklagelserna.